Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet Arad obține cu Sirius Târgu Mureș prima victorie stagională, în etapa a 2-a din grupa Vest

FCC Baschet Arad obține cu Sirius Târgu Mureș prima victorie stagională, în etapa a 2-a din grupa Vest

FCC Baschet Arad a obținut prima victorie stagională acasă, cu BC Sirius Târgu Mureș, în etapa a 2-a a grupei Vest din LNBF. Scorul a fost 76-34, pe sferturi 20-15, 27-4, 14-4, 15-11. Oaspetele au avut un început mai bun și conduceau la 6 puncte, dar gazdele au câștigat multe mingi grație pressing-ului avansat și au preluat controlul partidei după un run de 25 de puncte, iar ecartul maxim a fost de 43 de puncte. Webb a fost coșghetera meciului cu 25 de puncte.

Formația gazdă era mare favorită înaintea partidei pentru a obține prima victorie după ce ambele echipe au pierdut în prima etapă, arădencele la Satu Mare și mureșencele la Cluj-Napoca. FCC Baschet Arad a început partida din runda secundă cu Adrienne Webb, Jefimija Karakasevic, Alina Pop, Dora Ardelean și Brankica Hadzovic. BC Sirius Târgu Mureș le-a avut în primul 5 pe Cristina Badi, Andreea Feiseș, Kata Meszaros, Emese Gal și Brittney Dunbar.

Webb a marcat primul coș și Badi a egalat. Ardelean le-a dus din nou în față pe gazde și Dunbar reușea prima triplă a partidei, pentru 4-5. Pop și Gal au scuturat și ele plasa de la distanță, iar Meszaros, Badi și o nouă reușită de afară, semnată de Feiseș, duceau scorul la 9-15 în minutul 7. Gazdele au trecut la un pressing avansat, au reușit câteva intercepții și au trecut la conducere grație punctelor reușite de Webb, Akathiotou și Fodor. 20-15 arăta tabela la prima pauză.

Apărarea agresivă pe tot terenul și cu capcane a gazdelor a dat roade, cu puncte ușoare pe contraatac și în sfertul secund, iar run-ul arădean a ajuns la 25 de puncte, scor 34-15. Dunbar a marcat primul coș din sfertul secund al oaspetelor după aproape cinci minute. Au urmat alte 11 puncte la rând pentru gazde, care aveau un avantaj confortabil la jumătatea partidei, 47-19. Mureșencele au avut probleme în atac și în a treia perioadă de joc, marcând tot 4 puncte, la fel ca în sfertul precedent. Galben-albastrele și-au mărit avansul cu alte zece puncte și conduceau la ultima pauză cu 61-23. Diferența maximă a fost de 43 de puncte, iar meciul s-a încheiat cu 76-34. Pentru arădence a fost prima victorie în noul sezon, în timp ce mureșencele sunt la a doua înfrângere.

8-28 a fost scorul la turnovers și 33-4 la puncte înscrise după aceste mingi pierdute. Gazdele au stat mai bine și în spațiul de trei secunde, cu 36 de puncte față de 8. 25-3 a fost scorul la puncte înscrise de jucătoarele intrate de pe bancă. Arădencele au avut 25 de reușite din semicerc, 3 de afară și 17 libere transformate. Oaspetele au terminat cu 9 coșuri de două puncte, 4 triple și 4 libere transformate, iar la recuperări a fost 40-33.

Adrienne Webb a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte pentru învingătoare. Pentru formația arădeană au mai înscris: Fodor 12 puncte (7 recuperări), Ardelean 12 puncte, Karakasevic 11 puncte (7 recuperări), Akathiotou 11 puncte (7 recuperări, 6 assist-uri, 7 intercepții), Pop 3 puncte (7 recuperări) și Neagu 2 puncte.

Brittney Dunbar a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 10 puncte, plus 7 recuperări. Pentru Sirius Târgu Mureș au mai înscris: Feiseș 9 puncte, Badi 7 puncte (9 recuperări), Ignat Kleeman 3 puncte, Gal 3 și Meszaros 2 puncte.

Pentru cele două echipe urmează la jumătatea săptămânii viitoare primul meci din Cupa României. FCC Baschet Arad va juca pe terenul celor de la CSM Târgoviște, iar Sirius Târgu Mureș va merge la Agronomia București.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!