Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet Arad se impune în confruntarea cu Olimpia CSU Brașov

FCC Baschet Arad se impune în confruntarea cu Olimpia CSU Brașov

FCC Baschet Arad a câștigat partida cu Olimpia CSU Brașov din etapa a 6-a a LNBF, disputată pe terenul echipei de sub Tâmpa. Scorul final a fost de 73-58 în favoarea Aradului, pe sferturi 20-9, 17-15, 16-23 și 20-11.

Echipele de start:

FCC Baschet Arad: Hadzovic, Armanu, Fodor, Ardelean, Karakasevic

Olimpia CSU Brașov: Corda, Pesovic, Dickey, Al Ash Hab, Crăciun

Jucătoarele galben-albastre au pornit cu dreptul în această confruntare iar la jumătatea primului sfert scorul era 12-5. Marta Fodor a înscris de la mare distanță, 15-5 iar Crăciun a marcat din apropiere pentru 17-7. Armanu a stabili scorul după primele zece minute după o reușită din afara semicercului, 20-9.

La reluare, Brașovul s-a apropiat la cinci lungimi după coșul înscris de Pesovic, 22-17, însă Armanu a înscris din nou din spatele arcului de cerc pentru a oferi un avantaj consistent Aradului, 28-17. Pesovic a punctat de la semi-distanță și a micșorat ecartul la 7 puncte, 28-21, dar Hadzovic a răspuns cu două coșuri consecutive, 33-21. După prima repriză, tabela indica 37-24 pentru gruparea de pe malul Mureșului.

Următorul act al partidei a consemnat revenirea în joc a echipei antrenate de Dan Calancea. Deși arădencele au început foarte bine repriza a doua și aveau un avantaj de 20 de puncte după cinci minute scurse, 51-31, Brașovul s-a mobilizat după aceea și a reușit să treacă în dese rânduri de defensiva adversă. Olimpia a reușit un parțial de 14-0 care le-a adus la doar 6 puncte în spatele adversarului, scor 51-45. Înaintea ultimelor zece minute, tabela indica 53-47.

Sfertul patru a demarat favorabil grupării arădene, care s-a distanțat la 10 lungimi pe tabelă, 57-47. Karakasevic a înscris ușor de lângă panou pentru 59-48, după care au urmat mai multe atacuri ratate de ambele părți. Ulterior, Armanu a găsit din nou ținta din afara semicercului, 62-48. Cu mai puțin de trei minute rămase, Beadle a înscris printr-un lay-up, 66-51, iar Corda a răspuns prin același procedeu, 66-53. Americana Beadle a marcat din nou pentru Arad, 68-53, iar Dan Calancea a cerut time-out. Aradul a menținut această diferență până la final și a obținut o victorie confortabilă în cele din urmă.

Ecaterina Armanu a fost principala marcatoare de la învingătoare cu 17 puncte marcate. Karakasevic s-a remarcat cu un double-double alcătuit din 12 puncte și 14 recuperări iar Hadzovic a avut 12 puncte, 9 recuperări și 7 pase decisive.

Alina Crăciun a avut 15 puncte și 9 recuperări iar Pesovic a contabilizat 13 puncte, 5 recuperări, 4 assist-uri și 3 intercepții pentru formația din Brașov. Ines Corda a marcat 12 puncte în partida disputată în sala ”Dumitru Popescu Colibași”.

*Foto: Facebook FCC Baschet Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!