Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet Arad se impune pe terenul celor de la Olimpia Brașov

FCC Baschet Arad se impune pe terenul celor de la Olimpia Brașov

Ultima etapă a turului din faza a doua a LNBF a programat miercuri, 5 februarie, două partide. Aradul a obținut o victorie 11 puncte în deplasare cu Olimpia Brașov, iar Târgoviște s-a impus acasă la o diferență de 17 puncte în fața Clujului.

 

Olimpia CSU Brașov 66-77 FCC Baschet Arad (19-20, 11-24, 14-19, 22-14)

După un prim sfert echilibrat, arădencele au dominat în actul secund și au intrat la pauză cu un avantaj de 14 lungimi, 30-44. Mai departe, jocul a fost la discreția galben-albastrelor, echipa gazdă nereușind să se apropie periculos pe tabela de marcaj. Cele două combatante au reușit același număr de recuperări, 39, iar Aradul a avut un procentaj de 46% la aruncările din acțiune, față de 37% al elevelor lui Dan Calancea.

Adrienne Webb a fost cea mai bună marcatoare a meciului cu 27 de puncte, la care a adăugat 5 intercepții, 2 recuperări și o pasă decisivă. Calyia Robinson a reușit 15 puncte, iar Dora Ardelean și-a trecut în cont 10 puncte.

Angela Lou a înscris 21 de puncte pentru Brașov, urmată de Pesovic cu 14 puncte. Zubac și Voica au contabilizat câte 13 puncte fiecare.

 

CSM Târgoviște 71-54 CS Universitatea Cluj-Napoca (21-20, 13-14, 21-11, 16-9)

În primele 20 de minute ale disputei s-a jucat sub semnul echilibrului, astfel că la pauză scorul era egal, 34-34. Clujul a început mai bine sfertul trei și a reușit un run de 9-0 pentru ca tabela să indice 34-43. Jucătoarele pregătite de Cătălin Tănase au mai permis doar 2 puncte adversarelor până la finalul sfertului trei și au fost eficiente în ofensivă, scorul schimbându-se la 55-45 înaintea ultimului sfert. În ultimele zece minute, avantajul a crescut pentru formația din Târgoviște, care a obținut în final victoria grație unei reprize secunde mult mai solide.

Gabriela Irimia a înscris 20 de puncte pentru CSM Târgoviște și a fost urmată de Alina Chivu și Ancuța Stoenescu, ambele cu câte 14 puncte marcate. 

Korinne Campbell a pus 17 puncte în dreptul celor de la Universitatea, iar Mariah King a înscris 13 puncte.

*Foto: Radu Bulzan

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!