Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet Arad și Sirius Târgu Mureș se întâlnesc în primul joc al etapei a 2-a din grupa Vest

FCC Baschet Arad și Sirius Târgu Mureș se întâlnesc în primul joc al etapei a 2-a din grupa Vest

FCC Baschet Arad găzduiește sâmbătă, de la ora 17:00, duelul cu BC Sirius Târgu Mureș, din etapa a 2-a a grupei Vest din Liga Națională de Baschet Feminin. Ambele echipe vin după înfrângeri în prima rundă. Galben-albastrele au o zi mai puțin între meciurile din primele două etape, jucând joi la Satu Mare. Alb-roșiile au jucat miercuri acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc. În cele 7 confruntări directe de până acum s-au impus de fiecare dată arădencele.

FCC Baschet Arad a disputat joi seară partida care a încheiat runda inaugurală a grupei Vest din LNBF. Elevele lui Dejan Mudresa au pierdut cu 54-62 pe terenul vicecampioanei CSM Satu Mare, după un joc destul de disputat, dar în care au fost conduse în mare parte la diferențe mici. Brankica Hadzovic a fost coșghetera arădencelor în acel meci cu 22 de puncte (pe statistica de pe site-ul frb apare cu 20, dar i-au fost puse două libere la altă colegă), plus 8 recuperări și 5 assist-uri. Jefimija Karakasevic a urmat-o cu 13 puncte și 7 recuperări, la revenirea în LNBF după doi ani în Ungaria.

BC Sirius Târgu Mureș a jucat miercuri pe propriul teren cu ACS KSE Târgu Secuiesc, la revenirea în primul eșalon. Oaspetele au controlat partida de la un capăt la celălalt. 43-80 a fost scorul final. Kata Meszaros și Emese Gal au fost cele mai bune marcatoare de la mureșence, cu 8 puncte. Reamintim că în acest sezon Sirius reprezintă din nou orașul Târgu Mureș în primul eșalon, după ce în stagiunea precedentă a lăsat loc Clubului Sportiv Municipal, care până la urmă a intrat în colaps.

Formația arădeană este printre favoritele din grupa Vest și a început sezonul cu 4 straniere, dar a rămas cu 3 după despărțirea amiabilă de Yanina Inkina. Sunt în continuare sub comanda lui Mudresa trei straniere cu experientă în LNBF, cu Adrienne Webb alături de Hadzovic și Karakasevic. Pe lângă acestea mai sunt atât jucătoare autohtone cu experiență, cât și tinere sub 23 de ani (obligatorii pentru regula U23). Printre acestea se numără și Alina Pop, care a evoluat două sezoane cu Sirius în LNBF.

Echipa mureșeană s-a înscris pe ultima sută de metri în noua ediție de campionat, după colaps-ul financiar de la CSM, astfel că Sirius nu a reușit să țină toate jucătoarele importante care au făcut trecerea la clubul municipal când acesta a fost înființat. Ionel Brustur are la dispoziție o stranieră, Brittney Dunbar fiind la prima experiență în România. Kata Meszaros a rămas în continuare la formația din Târgu Mureș, având alături mai mult tinere.

Va fi a 8-a confruntare oficială între cele două echipe. Arădencele s-au impus în toate cele 7 întâlniri anterioare, în edițiile 2016-2017 și 2017-2018 ale LNBF, în care a mai participat Sirius. Cel mai echilibrat meci între cele două a fost în decembrie 2017, când galben-albastrele se impuneau la Târgu Mureș cu 4 puncte. Ultima întâlnire a fost cea mai dezechilibrată, revenindu-le arădencelor la o diferență de 37 de puncte în martie 2018. Medaliata cu bronz în ultima ediție de campionat este favorită și la duelul din acest weekend cu mureșencele.

Meciul dintre FCC Baschet Arad și BC Sirius Târgu Mureș se dispută sâmbătă, de la ora 17:00, la Sala Victoria din Arad. Pentru cele două formații urmează la mijlocul săptămânii viitoare meciuri în Cupa României, în care au adversari care joacă în campionat în grupa Est.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!