Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet Arad vs CSM Satu Mare, duelul formațiilor care au schimbat antrenorul în grupa Vest

FCC Baschet Arad vs CSM Satu Mare, duelul formațiilor care au schimbat antrenorul în grupa Vest

FCC Baschet Arad și CSM Satu Mare se întâlnesc sâmbătă, de la ora 19:00, pe terenul formației medaliate cu bronz în sezonul precedent. Ambele echipe au schimbat antrenorii în vară și încă o dată în pauza de naționale, Manuel Rodriguez și Mauro Procaccini, care au debutat cu victorii. Arădencele au câștigat la Târgu Secuiesc, după ce sufereau cu o etapă în urmă prima înfrângere stagională pe teren propriu. Vicecampioana are un parcurs perfect până acum în grupa Vest și caută a 6-a victorie la rând.

FCC Baschet Arad este pe locul patru la finalul turului din grupa Vest, cu 8 puncte după 3 victorii și 2 înfrângeri. Galben-albastrele vin după succesul de la Târgu Secuiesc, cu 77-55, la debutul lui Manuel Rodriguez la conducerea echipei. Arădencele au trecut astfel peste înfrângerea din runda a 4-a, prima acasă, 62-64 cu Universitatea Cluj. În cealaltă partidă de pe teren propriu, formația de pe Mureș s-a impus cu 76-34 cu Sirius Târgu Mureș, când îl avea pe Dejan Mudresa pe bancă.

CSM Satu Mare are 5 victorii consecutive în grupa Vest, înregistrate cu trei antrenori. Vicecampioana a câștigat primele trei partide cu Goran Boskovic pe bancă, pe a 4-a și-a adjudecat-o cu secunda Volha Tămârgeanu la conducere, iar în ultima rundă cu noul tehnician, Mauro Procaccini, 68-54 acsă cu Universitatea Cluj. Sătmărencele s-au impus în cele două deplasări pe care le-au avut până acum în grupa Vest, 104-48 la Târgu Mureș și 73-22 la Oradea.

Adrienne Webb este cea mai bună marcatoare a celor de la FCC Baschet Arad în tur, cu o medie de 13,2 puncte în 5 partide. O urmează Jefimija Karakasevic cu 12,8 puncte pe meci, fiind cea mai bună recuperatoare a arădencelor, cu o medie de 7,8 recuperări. Marta Fodor are 11,8 puncte pe partidă, fiind cea mai eficientă arădeancă (13,4). Brankica Hadzovic este cea mai bună pasatoare de la galben-albastre cu 3,4 assist-uri pe meci.

Bernice Mosby are cea mai bună medie de puncte din tabăra vicecampioanei, 18,8 în patru meciuri, fiind și cea mai bună recuperatoare cu 8,8 mingi prinse la panou pe meci. Maja Miljkovic o urmează cu 13,2 puncte pe meci în cinci apariții, oferind și 4,8 pase decisive pe partidă. Alina Podar are 8,2 puncte pe meci, cel mai mare total de puncte în tur dintre jucătoarele U23. La CSM Satu Mare este de așteptat să revină Brittany Denson în lot la acest meci, după o lună de absență din cauza unei accidentări la genunchi. Conform presei locale este posibil să lipsească Iulia Gladkova, convocată de urgență la ambasada României de la Moscova pentru viză.

În tur scorul a fost 62-54, cu gazdele conducând în mare parte din timp și oaspetele revenind. Bernice Mosby reușea 24 de puncte și 8 recuperări în meciul de la începutul lunii octombrie, iar Maja Miljkovic a încheiat cu 13 puncte, 9 pase decisive și 6 intercepții. De partea cealaltă, Brankica Hadzovic înscria 22 de puncte, plus 8 recuperări și 5 assist-uri, iar Jefimija Karakasevic termina cu 13 puncte și 7 recuperări.

Confruntarea de sâmbătă va fi a 50-a oficială în competițiile interne între cele două echipe, conform statisticilor de pe site-ul nostru. Prima a fost în octombrie 2008, câștigată de sătmărence acasă, iar ultima a fost cea din tur. Arădencele au avut o serie de 8 victorii, în perioada aprilie 2013-noiembrie 2016. Sătmărencele au avut 6 succese consecutive în perioada octombrie 2017-ianuarie 2019, încheiată de victoria galben-albastrelor în ultimul meci între cele două la Sala Victoria, în luna martie. Formația de pe Mureș are 27 de victorii, în timp ce alb-roșiile au 22. Cele două echipe au disputat în 2011 ambele finale ale competițiilor interne, câștigate de arădence. Pe lângă aceste confruntări au mai fost și dueluri în Liga Europei Centrale.

FCC Baschet Arad și CSM Satu Mare se întâlnesc sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Victoria din Arad, în prima etapă a returului din grupa Vest. Vor arbitra Bogdan Podar, Istvan Bertalan și Mircea Alexandru, iar Doru Vinași va fi comisar.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!