Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet UAV Arad a ajuns la cinci victorii în Liga Națională

FCC Baschet UAV Arad a ajuns la cinci victorii în Liga Națională

FCC Baschet UAV Arad și-a trecut în cont a cincea victorie stagională, după 72-48 pe terenul Universității Cluj, într-un joc disputat sâmbătă, 6 noiembrie, ce a contat pentru etapa a 6-a a campionatului.

Univeristatea Cluj a trimis pe parchet un prim 5 format din Fleșer, Beldian, Uiuiu, Clarke Nicholas și Rubin, iar Aradul a replicat cu Hadzovic, Keys, Ghiță, Manea și Vitulova.

Primul sfert l-au început mai bine arădencele, 4-0, Taneka Rubin fiind autoarea punctelor cu care Universitatea Cluj a egalat situația (4-4) la jumătatea parțialului. O triplă din partea lui Hadzovic a fost neutralizată cu două coșuri din acțiune ale alb-negrelor, pentru avantaj la 8-7. Keys a pus pe tabelă ultimele șase puncte ale Aradului și situația s-a întors în favoarea oaspetelor, care au luat cu 13-10 sfertul inaugural.

Un run de 8-0 a deschis sfertul secund, galben-albastrele distanțându-se la 21-10, seria fiind oprită de Rubin cu un floater. Aradul s-a desprins la mai mult de 10 puncte în continuare, ecartul urcând la +15 prin liberele transformate de Mîrne Nagy (30-15). Deși Beldian a reușit încă să evite avantajul de peste 20 de puncte pentru vizitatoare, coșul de la distanță venit de la Akathiotou a mărit ecartul în favoarea Aradului, 40-19, scor ce s-a consemnat la pauză.

Vitulova și Ghiță au ajutat galben-albastrele să meargă la 47-21 în sfertul al treilea, de unde tripla lui Keys a însemnat 52-23 pentru arădence. Patru minute fără coș înscris a avut Clujul până la reușita lui Rubin (56-25), „studentele” terminând parțialul cu două acțiuni terminate de Noemi Boloni, 58-29.

Minute bune în startul ultimului sfert s-a menținut o diferență de 26-30 de puncte în favoarea Aradului, gazdele pregătite de Ioannis Koukos recuperând până la 64-43. În momentele de final scorul a rămas la +20 și FCC Baschet UAV Arad s-a impus cu 72-48, pentru a rămâne fără înfrângere după cinci partide jucate. Clujul, de cealaltă parte, trece la 2-3 bilanț.

Etapa viitoare programează derby-ul neînvinselor, FCC Baschet UAV Arad și CSM Satu Mare, în timp ce Universitatea Cluj o va găzdui pe Agronomia București.

Patru jucătoare a avut Aradul în double figures, topul conducându-l Andreona Keys (17 puncte, 10 recuperări), urmată de Tereza Vitulova (13 puncte, 10 recuperări), Veatriki Akathiotou (12 puncte) și Nicoleta Ghiță (10 puncte). De la „U” Cluj cea mai bună marcatoare a fost Taneka Rubin (12 puncte, 9 recuperări).

 

*foto: arhivă Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!