Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet UAV Arad bifează două victorii în mai puțin de 24 de ore

FCC Baschet UAV Arad bifează două victorii în mai puțin de 24 de ore

FCC Baschet UAV Arad a disputat și meciul retur din Liga Națională de Baschet Feminin împotriva echipei AC Triumf Botoșani, duminică (31 octombrie) la Timișoara, terminat cu scorul 111-51. Cu nici 24 de ore mai devreme, fosta campioană a României s-a impus cu 97-67 în Sala Sporturilor „Victoria” din Arad.

Moldovencele au avut un prim 5 format din Ciotir, Niță, Afanasieva, Bucureșteanu și Karasevich, în timp ce Aradul a pornit disputa cu Manea, Mîrne Nagy, Mercea, Rotariu și Akathiotou pe parchet.

Primele minute au decurs sub semnul echilibrului, ambele combatante aflându-se la conducerea partidei. Triumf Botoșani s-a dus prima la mai mult de două puncte diferență, 11-8, moment urmat de un parțial de 7-0 din partea Aradului. Karasevich le-a ținut pe moldovence aproape în primul sfert (19-17), însă Ghiță și Akathiotou au dus scorul la 26-17 în favoarea arădencelor. Câte un coș de la distanță a venit din ambele părți pe finalul sfertului inaugural, terminat cu 29-20.

Formația lui Jose Miguel Araujo Peres a pornit cu un run de 11-0 sfertul al doilea (40-20), de unde Triumf Botoșani a replicat cu cinci puncte consecutive. Rotariu și Manea au refăcut un ecart de peste 20 de puncte pentru FCC Baschet UAV Arad, 49-27, iar la cabine s-a intrat cu un confortabil 57-27 în favoarea galben-albastrelor. Ildiko Mîrne Nagy și colegele au terminat prima repriză cu un parțial de 15-0, perioadă în care Botoșaniul a pierdut patru posesii și avut 0/7 din acțiune.

Prestația pe atac a rămas la nivel ridicat în tabăra Aradului și Teodora Manea a marcat 7 din primele 11 puncte ale formației sale în sfertul trei (68-29). Ghiță a prelungit seria formației sale, 72-29, de unde diferența s-a menținut între 40 și 42 de puncte spre finalul sfertului. Corban și Manea au adus ultimele puncte pentru Arad, iar Ciotir a închis parțialul, 82-41 în favoarea galben-albastrelor.

Ecartul de 50 de puncte aproape s-a format în primele două minute ale sfertului patru, pe care arădencele l-au deschis cu 9-2 și Akathiotou a majorat scorul la 91-43. În cele din urmă, fosta campioană a României a atins și borna celor 100 de puncte marcate (100-49), rezultatul final fiind 111-51. Cu puțin peste 2 minute înainte de final a avut loc și un incident nefericit, Irina Bucureșteanu părăsind terenul accidentată la genunchi, după un contact cu Claudia Ciorban.

FCC Baschet UAV Arad și-a trecut în cont al patrulea succes stagional și rămâne, alături de CSM Satu Mare, în categoria echipelor neînvinse. Triumf Botoșani în schimb este la a șasea înfrângere în tot atâtea jocuri. Etapa viitoare Aradul se deplasează pe terenul Universității Cluj, iar Botoșani merge la Satu Mare, pentru duelul cu lidera LNBF.

Veatriki Akathiotou a fost jucătoarea meciului, cu 28 de puncte și 17 pase decisive, urmată din lotul învingătoarelor de Teodora Manea (20 de puncte, 9 recuperări) și Nicoleta Ghiță (17 puncte, 6 recuperări). Alena Karasevich (18 puncte) respectiv Irina Bucureșteanu (15 puncte) au marcat cele mai multe puncte pentru AC Triumf Botoșani.

 

*foto: Facebook FCC Baschet UAV Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!