Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad câștigă cu emoții la Brașov după ce a condus aproape tot meciul

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.12.2017

FCC ICIM Arad a obținut a treia victorie la rând în campionat după ce s-a impus pe terenul Olimpiei Brașov. Cele două formații erau despărțite de două puncte înaintea partidei și ocupau locurile 4, gazdele, și 8. Gazdele aveau 5 victorii consecutive în duelurile directe.

Scorul partidei dintre Olimpia Brașov și FCC ICIM Arad a fost 63-66, pe sferturi: 12-18, 16-13, 16-24 și 19-11. Oaspetele aveau un avans de 11 puncte la ultima pauză, dar brașovencele au revenit și au preluat conducerea după jumătatea sfertului patru. Poole a fost decisivă cu 8 puncte înscrise în ultimele patru minute și a oferit victoria formației arădene. Gazdele nu au putut să înscrie în ultimele 40 de secunde.

Olimpia Brașov le-a avut în primul 5 pe Dumitrache, Pesovic, Handford, Al Ash Hab și Higgins. Formula de start a oaspetelor: Ferenczi, Tavic, Hadzovic, Coker și Ciotir. Hadzovic a deschis scorul, după o intercepție a lui Coker, iar americanca a dus scorul la 0-6. Gazdele marcau primele două puncte prin Pesovic, după două minute și jumătate. A fost rândul arădencelor să nu găsească drumul spre coș timp de trei minute și jumătate, iar Pesovic a egalat la 6 la intrarea în a doua jumătate a sfertului. Oaspetele au punctat din apropierea inelului, iar Wingate a dus ecartul la opt lungimi în ultimul minut al primei perioade de joc. Higgins a stabilit scorul la prima pauză: 12-18. Formația vizitatoare a înscris toate punctele din interiorul semicercului și a avut 5 recuperări în plus, în timp ce brașovencele au marcat 4 coșuri de două puncte și 4 de unul.

Sfertul secund a început cu ratări de ambele părți. Handford a înscris prima, după un minut și jumătate. Pesovic a readus egalitatea pe tabelă în minutul 13, scor 18-18. Nagy a înscris de la linia de fault primul punct al oaspetelor în sfertul secund. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere. Au fost trei minute fără punct pentru gazde și arădencele treceau la conducere, 24-27 cu două minute până la pauza mare. Același ecart s-a înregistrat și la jumătatea partidei când tabela sălii D.P. Colibași arăta 28-31. În primele 20 de minute nu au fost reușite de după semicerc, după 5 încercări ale gazdelor și 9 ale oaspetelor. Arădencele aveau 22 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 16. De asemenea au înscris 11 puncte după greșelile adverse, în timp ce brașovencele aveau 6. Olimpia a reușit cu 5 recuperări în plus în sfertul secund.

În prima parte a sfertului trei ecartul a oscilat între 3 și 5 puncte în favoarea oaspetelor. Hadzovic a reușit prima triplă a meciului în minutul 25. Coker și Poole au marcat și ele de după semicerc și diferența creștea la 12 lungimi cu trei minute până la ultima pauză, scor 38-50. Pesovic a înscris prima aruncare de la distanță a gazdelor, în minutul 29. Scorul la ultima pauză a fost 44-55.

Higgins a înscris din apropierea inelului în debutul sfertului secund, iar Ferenczi, de după semicerc, pentru 46-58. Olimpia Brașov a preluat conducerea după un run de 13 puncte. Triplele lui Durrett și Dumitrache au dus scorul la 61-58. Poole marca, de la distanță, primul coș arădean după aproape șase minute fără coș. Nagy a ieșit cu 5 faulturi, iar Poole adăuga o triplă și ducea formația vizitatoare în avantaj, 61-64 cu trei minute până la final. Au urmat două minute cu ratări de ambele părți și un tehnic la banca arădeană. Durrett a transformat două libere și a strâns ecartul la un punct. Ferenczi ieșea cu 5 greșeli personale și Poole a înscris din apropierea inelului pentru 63-66 cu aproximativ 40 de secunde rămase din joc. A urmat time-out-ul brașovean, faulturi ale gazdelor și un turnover de 24 de secunde în dreptul oaspetelor. Elevele lui Dan Calancea nu au găsit drumul spre coș în ultimele secunde și s-a încheiat 63-66.

Fetele lui Bogdan Bulj au reușit a treia victorie la rând în campionat. Acestea au avut trei triple în plus (6 la 3) și trei aruncări din interiorul semicercului în plus (23 la 20). Brașovencele au transformat cu 12 libere mai mult (14 față de 2). Gazdele au avut cu 5 recuperări în plus. 14-12 a fost scorul la mingi pierdute și 10-15 punctele după turnovers.

Porsche Poole a fost coșghetera partidei cu 19 puncte (3x3), la care a adăugat 3 recuperări și 6 pase decisive. Monique Coker a fost aproape de double-double cu 18 puncte și 9 pase decisive.

Patru jucătoare brașovene au fost în double-digits. Aliyyah Handford a fost cea mai bună marcatoare cu 17 puncte și 6 recuperări. Au urmat-o Pesovic cu 15 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, Durrett cu 13 puncte și Higgins, în double-double cu 10 puncte și 19 recuperări.

Olimpia Brașov ajunge la un bilanț de 4 victorii și 5 înfrângeri și are 13 puncte, fiind la egalitate cu formația de pe locul 4. FCC ICIM Arad acumulează 12 puncte după 3 victorii și 6 înfrângeri și egalează Universitatea Cluj.

În etapa următoare brașovencele stau. Arădencele primesc vizita campioanei ACS Sepsi SIC în 23 decembrie, după ce vor juca la Satu Mare în CEWL. 

*foto: Jeff Warder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!