Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad continuă colaborarea cu 6 jucătoare autohtone pentru stagiunea 2019-2020

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.06.2019

FCC ICIM Arad continuă colaborarea cu 6 jucătoare autohtone pentru stagiunea 2019-2020

FCC ICIM Arad a anunțat că va continua să se bazeze și în sezonul viitor pe șase jucătoare autohtone. Adela Mercea, Marta Fodor, Dora Ardelean, Anamaria Ciotir, Rita Bartok și Alexandra Rotariu vor face parte din lotul formației de pe locul 3 din LNBF și în sezonul viitor, în care vor fi pregătite de Dejan Mudreša.

Dacă în vara trecută conducerea clubului a optat să păstreze doar 3 jucătoare, dintre care două autohtone, în acest an FCC ICIM Arad va continua colaborarea cu 6 românce, după cum anunță un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului.

Marta Fodor (#9, 1,83 înălțime) a fost cea mai eficientă româncă din lotul echipei arădene în sezonul recent încheiat. Extrema care face 28 de ani în luna august va fi la al doilea sezon alături de galben-albastre, la care a ajuns de la CSU Alba Iulia. În primul sezon pe Mureș a fost printre cele mai constante jucătoare din echipa care a ocupat treapta a 3-a a podiumului Ligii Naționale. Aceasta a evoluat în 30 de meciuri de campionat, cu medii de 9,7 puncte, 4 recuperări, 1,8 pase decisive, 1,7 mingi pierdute și 1,4 intercepții în 31:39 minute, cu 9,6 eficiență.  

Dora Ardelean (#11, 1,86) a fost și ea la prima experiență la Arad în sezonul 2018-2019, ajungând la galben-albastre după un an la SCM Timișoara. Extrema face 25 de ani în august și a intrat în 30 de meciuri din LNBF pentru FCC ICIM, cu medii de 4,4 puncte, 2,7 recuperări, 1 assist și 3,6 eficiență în 19:45 minute. Jucătoarea a evoluat cel mai mult în repriza a doua a meciurilor pe poziția 4 la galben-albastre, post pe care de cele mai multe ori juca în prima repriză jucătoarea sub 23 de ani.

Anamaria Ciotir (#12, 1,83) va fi la al 3-lea sezon consecutiv alături de FCC ICIM Arad. A rămas principala jucătoare U23 în stagiunea recent încheiată, după despărțirea de Neagu, iar în sezonul 2017-2018 a fost jucătoarea U22 de bază a echipei. În ultimul sezon a strâns 28 de meciuri în campionat, cu medii de 2,6 puncte, 1,6 recuperări și 2,7 eficiență în 12:08 minute. Extrema face 23 de ani în august, astfel că în sezonul următor nu se va mai încadra la regula U23.

Adela Mercea (#4, 1,70) este cea mai longevivă jucătoare din lotul grupării arădene, cu multe sezoane la activ în galben-albastru. Din stagiunea 2012-2013 a făcut parte neîntrerupt din lotul echipei. A jucat puțin la începutul ultimului sezon, dar după revenirea lui Bogdan Bulj pe bancă s-a bucurat de mai multă încedere din partea antrenorului și i-au crescut minutele. Fundașul de 34 de ani a jucat în 29 de meciuri în ultima ediție a LNBF, cu medii de 2,7 puncte, 1,6 recuperări și 2,1 eficiență în 12:28 minute.

Rita Bartok (#7 1,90) face 20 de ani în luna octombrie și va fi la al doilea sezon alături de gruparea de pe Mureș, unde a mers de la Târgu Secuiesc. A debutat în Liga Națională cu formația arădeană, bifând 11 partide în campionat, cu medii de 0,4 puncte și 0,4 eficiență în 5:37 minute. La începutul sezonului era a 3-a opțiune pentru jucătoarea U23 și după aceea a 2-a.

Alexandra Rotariu (#3, fundaș, 18 ani) a jucat pentru satelitul echipei în sezonul anterior. În LNBF a jucat trei partide cu FCC ICIM Arad, cu o medie de 2:59 minute. Împreună cu Rita Bartok se încadrează la regula U23 în sezonul viitor.

Reamintim că în sezonul următor va fi din nou obligatoriu pentru echipele din LNBF să aibă două jucătoare autohtone în teren tot meciul. Schimbarea importantă este că pe toată durata partidei trebuie să fie în teren o româncă sub 23 de ani. În sezonul recent încheiat regula U23 se referea doar la prima repriză.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!