Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad obține prima victorie în amicale, pe propriul teren

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.09.2018

FCC ICIM Arad a jucat un singur meci de pregătire în fața propriilor suporteri după ce l-a anulat pe cel de vineri, din cauza problemelor de lot. Cu șase jucătoare împărțindu-și grosul minutelor, galben-albastrele s-au impus cu 65-56 în fața celor de la ZKA Novi Sad, pe sferturi: 15-18, 21-11, 8-10, 21-17. Burdgess a fost coșghetera partidei, iar Dzombeta a ieșit accidentată.

Elevele lui Miljan Medvedj veneau după două înfrângeri în precedentele două amicale, la Belgrad, cu Steaua Roșie, și în deplasarea cu Peac Pecs. Formația arădeană trebuia să dispute și vineri un amical cu Peac Pecs, la sala Victoria, dar l-a anulat din motive medicale. Conform comunicatului clubului, Harrison, Neagu, Burdgess și Glisic erau accidentate, iar Fodor a plecat la Cluj-Napoca, după decesul mamei sale. Staff-ul tehnic a ales să nu forțeze 4-5 jucătoare în cele două meciuri, în mai puțin de 48 de ore, a fost motivarea postată pe site-ul echipei.

S-a ales disputarea meciului de sâmbătă cu ZKA Novi Sad, o echipă cu cotă mai mică decât cea din Pecs, cu multe tinere. FCC ICIM Arad le-a avut în formula de start pe Adela Mercea, Miljana Dzombeta, Anamaria Ciotir, Leeza Burdgess și Brankica Hadzovic. Sârboaicele au început partida cu Lena Radulovic, Jovana Stojanovic, Marina Radovic, Lara Radulovic și Jelena Mitrovic.

Debutul partidei a fost echilibrat, cu ratări de ambele părți, iar scorul la jumătatea sfertului unu era 9-9. La gazde s-a văzut că s-au făcut foarte multe schimbări în vară. Au ratat atât de la linia de fault, cât și pe contre. La prima pauză tabela arăta 15-18. Echilibrul s-a păstrat în prima parte a sfertului doi, cu un ușor avans pentru oaspete. Arădencele au început să se apere mai bine, au punctat pe contraatac și au reușit un run de 10 puncte. S-au dus la 33-26 după tripla lui Dzombeta. Au fost destule momente în sfertul secund când antrenorul gazdelor nu a avut în teren o jucătoare U23, ceea ce nu va putea să facă în meciurile oficiale, când echipele trebuie să aibă o jucătoare U23 în teren în primele două sferturi. La vestiare s-a intrat cu scorul de 36-29.  

În sfertul trei s-a marcat puțin, 8 puncte în dreptul gazdelor și 10 la oaspete. Dzombeta s-a accidentat la gleznă și nu a mai putut continua. La ultima pauză scorul a fost 44-39. Sârboaicele au egalat la 50 la jumătatea ultimei perioade de joc. Ambele echipe s-au apărat în zonă în sfertul patru. Au fost și unele contacte mai dure. Arădencele au marcat din nou pe contraatac pe final și s-au distanțat la 9 lungimi. Acesta avea să fie și ecartul final, cu gazdele câștigând cu 65-56.

Ambele echipe au stat prost la reușitele de la distanță, cu o triplă în dreptul gazdelor și două la oaspete. Diferența s-a făcut prin cele patru coșuri de două puncte în plus ale arădencelor și patru libere transformate. 46-38 a fost la recuperări. Galben-albastrele au marcat 17 puncte după greșelile adverse și 21 de puncte după recuperări ofensive.

Leeza Burdgess a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte, fiind în double-double cu 19 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Dzombeta 12 puncte, Hadzovic 11 puncte (8 recuperări), Ardelean 9 puncte, Mercea 4 și Bartok 1 punct. Au mai jucat Ciotir și Peter.

Două jucătoare de la ZKA Novi Sad au fost în double-double. Jelena Mitrovic a încheiat partida cu 20 de puncte și 11 recuperări, iar Lara Radulovic a avut 12 puncte și 10 recuperări. S-a mai remarcat Marina Radovic cu 19 puncte.

FCC ICIM Arad a încheiat partidele amicale și în 26 septembrie le începe pe cele oficiale, cu primul tur al Cupei României. Miercuri, de la ora 19:00, galben-albastrele întâlnesc Olimpia CSU Brașov, în singurul duel care opune formații din prima grupă valorică a LNBF.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!