Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad se impune în primul meci pentru locul 7

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.04.2018

FCC ICIM Arad  a câștigat cu 71-47 primul meci al seriei pentru locul 7, cu CSU Alba Iulia. Scorul pe sferturi a fost: 18-15, 19-9, 13-15 și 21-8. Au fost multe greșeli de ambele părți, cu ratări din poziții clare.

Cei doi antrenori nu au avut prea multe opțiuni pe bancă. Doar trei straniere au fost apte pentru această partidă: Poole și Coker, la gazde, și Arsenic, la oaspete. Astfel, au fost cel puțin 7 jucătoare autohtone în teren pe toată durata partidei. La capitolul accidentate: Tavic, Hadzovic și Crăciun.

Bogdan Bulj le-a trimis în 5-ul de start pe Mercea, Poole, Coker, Ferenczi și Ciotir. Manuel Rodriguez a răspuns cu Ignat, Fleșer, Arsenic, Fodor și Cutaș, cu ultimele două integraliste. Prima parte a fost echilibrată. Poole a deschis scorul, pe contră, iar Coker l-a dus la 4-0. Ignat a înscris primul coș al oaspetelor, de după semicerc, după aproape 3 minute. Alb-albastrele se apărau în zonă, iar Poole și Cutaș au scuturat plasa de după semicerc, pentru 7-6. Arsenic a dus CSU Alba Iulia pentru prima dată în avantaj. Ferenczi înscria de la distanță, iar Ignat egala la 10. Au fost momente în care apărările au cedat ușor și au urmat pase back-door. Ciotir a înscris în ultima secundă a primei perioade de joc, iar la prima pauză scorul a fost 18-15.

Au fost multe greșeli în dreptul ambelor echipe. Arădencele au ieșit la pressing pe tot terenul și oaspetele au avut probleme să treacă mingea. În ambele tabere au fost ratări din poziții ușoare. În sfertul doi avansul gazdelor a crescut cu 10 puncte, astfel că la jumătatea partidei scorul era 37-24. Ratările au continuat și după pauza mare. Oaspetele și-au adjudecat a treia perioadă de joc pentru două puncte, astfel că sfertul patru a început de la 50-39. Galben-albastrele s-au distanțat pe contre în debutul ultimei perioade de joc. Tânăra Spinean a marcat ultimul coș al partidei, iar scorul final a fost 71-47.

Gazdele au avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune, 40,3% față de 29,5%. Arădencele au făcut diferența cu cele 58 de recuperări, față de 31. Galben-albastrele au avut 22 de mingi pierdute, în timp ce oaspetele, doar 16. 8-16 a fost scorul la puncte înscrise în urma turnover-urilor.

Porsche Poole a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări, 2 pase decisive, 3 intercepții, dar și 8 mingi pierdute. Două jucătoare de la gazde au fost în double-double: Coker cu 16 puncte și 12 recuperări, plus 5 pase decisive, și Ferenczi cu 13 puncte și 10 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Nagy 8 puncte (plus 13 recuperări), Ciotir 8 puncte, Mercea 2, Spinean 2 și Zidaru 1 punct.

Marta Fodor a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 18 puncte la care a adăugat 6 recuperări. Arsenic a reușit un double-double cu 11 puncte și 10 recuperări. Pentru CSU Alba Iulia au mai înscris: Ignat 9 puncte (plus 4 assist-uri), Cutaș 5 puncte și Fleșer 4 puncte.

FCC ICIM Arad conduce cu 1-0 în lupta pentru locul 7 și ambele echipe par să aștepte finalul seriei după meciul doi de la Alba Iulia. Se joacă după sistemul cel mai bun din trei jocuri. A doua partidă se va disputa marți, de la ora 15. În cazul puțin probabil în care va fi nevoie de joc decisiv, acesta se va juca la Arad în 25 aprilie.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate