Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FIBA a confirmat CSM Târgu Mureș drept o entitate fără datorii

FIBA a confirmat CSM Târgu Mureș drept o entitate fără datorii

Baschetul masculin din Târgu Mureș are toate premisele de a reveni la performanțele de odinioară după ce Federația Internațională de Baschet a confirmat faptul că CSM Târgu Mureș nu înregistrează nicio datorie către colaboratori. Ca urmare a acestei constatări, gruparea mureșană a fost scoasă de pe lista FIBA a cluburilor cu interdicții la transferuri.

Mai exact, prin hotărârea arbitrală BAT 1395/19 pronunțată la data de 30.10.2019 de către Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic din Geneva, Asociația Baschet Club Târgu Mureș a fost obligată la plata a aproximativ 30.000 euro către Assist Sport Management LTD, agenția de baschet din Ungaria deținută de agentul FIBA maghiar Laszlo Vinko.

Deoarece Asociația Baschet Club Târgu Mureș s-a aflat în incapacitate de plată, fiind înregistrată într-o procedură de insolvență, creditorul maghiar a solicitat Federației Internaționale de Baschet să oblige Clubul Sportiv Municipal Târgu Mureș să achite sumele datorate de către Asociația Baschet Club Târgu Mureș. Printr-o decizie recentă, FIBA a obligat noul club înființat, CSM Târgu Mureș, să plătească sumele datorate către societatea maghiară și a inclus CSM-ul pe lista FIBA a cluburilor cu interdicții la transferuri. În cele din urmă, CSM Târgu Mureș a achitat datoria recunoscută prin hotărârea arbitrală BAT 1395/19, iar astfel FIBA a confirmat gruparea mureșană drept o entitate care nu înregistrează datorii către colaboratori.

În fața Tribunalului de Arbitraj Baschetbalistic și FIBA agenția maghiară Assist Sport Management LTD a fost reprezentată de către societatea de avocatură specializată în drept sportiv, Gherdan și Asociații SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan.

Doresc să felicit conducerea Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureș pentru profesionalismul de care a dat dovadă în soluționarea disputei privind hotărârea arbitrală BAT  1395/19. A fost o situație destul de complexă, mai ales că CSM-ul este un club nou înființat care nu a generat datoriile recunoscute prin hotărârea arbitrală. Plata unor astfel de datorii din fonduri publice este complicată, avem exemplul din trecut al Stelei CSM care a fost nevoită să achite datoriile Stelei Turabo, însă comunitatea din Târgu Mureș a dovedit încă o dată că se află alături de baschetul masculin și își dorește un nou început. Felicitări pentru implicare și mult succes pe mai departe. Baschetul românesc are nevoie de comunități puternice pentru a se putea dezvolta, iar ce se întâmplă la Târgu Mureș este un exemplu pozitiv. - a declarat Sabin Gherdan, avocatul coordonator al societății de avocatură specializată în drept sportiv Gherdan și Asociații SCA.

În sezonul actual, CSM Târgu Mureș evoluează în Liga I și are ca obiectiv promovarea în Liga Națională de Baschet Masculin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!