Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FIBA a decis că Zoran Mikes s-a angajat într-un comportament inacceptabil față de Gabby Williams

FIBA a decis că Zoran Mikes s-a angajat într-un comportament inacceptabil față de Gabby Williams

În cursul zilei de joi, 8 februarie, EuroLeague Women a emis un comunicat în care a anunțat decizia pe care a luat-o cu privire la incidentul în care a fost implicat Zoran Mikes, antrenorul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, în timpul confruntării cu LDLC ASVEL din Euroligă.

Mai exact, Gabby Williams, una dintre jucătoarele trupei franceze, l-a acuzat pe tehnicianul campioanei României că i-ar fi pus mâna pe fund la o repunere. Sepsi Sfântu Gheorghe a emis un comunicat prin care a încercat să clarifice gestul lui Mikes, spunând că acesta nu i-a pus mâna pe fund, ci pe șold și că ar fi lăudat-o pe baschetbalista lui ASVEL.

FIBA a început o investigație, iar rezultatul acesteia e că Zoran Mikes a încălcat Articolul 1-130 din Regulamentul Intern al FIBA și că s-a angajat într-un comportament inacceptabil față de o jucătoare a echipei adverse.

Cu toate acestea, antrenorul bosniac nu a fost suspendat sau amendat, ci clubul covăsnean a primit o amendă de 2000 de euro.

În cursul zilei de vineri, 9 februarie, Sepsi Sfântu Gheorghe a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia oficialii echipei au abordat și subiectul investigației efectuate de FIBA, iar pe site-ul oficial al alb-verzilor a apărut o declarație a lui Zoran Mikes:

„Decizia pronunțată de judecătorul FIBA m-a lăsat cu sentimente amestecate. Pe de o parte, sunt fericit și satisfăcut că s-a stabilit că, pe baza dovezilor prezentate (imagini video, declarațiile arbitrilor, a comisarului și a altor persoane implicate în meci), nu am lovit-o peste fund, așa cum ea a spus, pe domnișoara Williams. Pe de altă parte, s-a decis că am încălcat comportamentul sportiv din cauza unei atingeri scurte a șoldului domnișoarei Wiliams și a faptului că am lăudat-o pentru performanța ei excelentă. Antrenez în baschetul feminin de 24 de ani și niciodată nu m-aș fi gândit că acțiunile mele ar putea fi considerate nesportive. Nu a fost niciodată intenția mea să subminez principiile etice ale jocului de baschet. Niciodată nu mi-aș fi putut imagina că gestul meu de admirație profesională ar putea să-i cauzeze distres domnișoarei Williams și pentru asta îmi pare, cu adevărat, rău. Cu toate acestea, va trebui să mă adaptez la politica/regulamentul legat de comportamentul unui antrenor și de aceea accept decizia așa cum este. În acest moment, sunt profund rănit și tulburat de interpretarea greșită a acestui eveniment din partea domnișoarei Williams și mă aștept ca ea să își ceară scuze pentru postările de pe X, care mi-au cauzat mult stres atât mie, cât și familiei și clubului meu”, a spus antrenorul principal al lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

Gruparea din Covasna și-a încheiat prima participare în Euroligă cu un bilanț de două victorii și doisprezece înfrângeri, ocupând poziția a șaptea în grupa A.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    @Sepsi fans
    Se poate vedea undeva faza? Sa vedem pt ce s a sesizat frigida, daca chiar a avut tenta sau nu. De curiozitate.

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024)
    • Istrate David:

      Video
      https://sepsi-sic.ro/2024/02/01/sajtokozlemeny-comunicat-de-presa-press-release/ - aici este video.

      cu 2 luni în urmă (09.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Multumesc
      David

      cu 2 luni în urmă (10.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Reactia mea la video
      N avea ce sa caute s o controleze pe aiasolduri in timpul partidei. Eu mi am imaginat ca faza a fost la final, gen cand bati palma cu totii adversarii si din exces de zel il bati si pe spate sau sold. Sa zicem…
      Dar asa, in meci. Mega dubios.

      cu 2 luni în urmă (10.02.2024)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Ce mizerie
    De când o atingere pe sold e o mână pe fund? Nu a agresato, dar în mintea ei bolnava se simte victima

    ╭∩╮ʕ•ᴥ•ʔ╭∩╮ pt tine Gabby, cu multa frișcă sa te îndulcești

    După ce te-a abuzat mikes

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!