Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FINAL 4. Moraru vs Nini, duelul antrenorilor experimentați

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
30.03.2013

   
 Dan Moraru  Florin Nini

Se apropie cu pași repezi Final Four-ul Cupei României la baschet feminin, ediția 2012-2013, ce va avea loc la Alba Iulia. În prima semifinală se vor întâlni Sepsi SIC Sf. Gheorghe și Alba Iulia, în timp ce în adoua semifinală se vor duela ICIM Arad și CSM Târgoviște.

Pe lângă meciul propriu-zis dintre cele două mari rivale, se anunță un duel interesant si pe banca antrenorilor. Florini Nini la Târgoviște și Dan Moraru la Arad sunt doi tehnicieni experimentați care vor încerca să-și arăte fiecare, cât mai bine calitățile.

Noul antrenor al echipei naționale a României și participant cu Târgoviște în Euroligă, Florin Nini, are sarcina să o conducă pe Campioana României spre un nou trofeu în Cupa României. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani a preluat în iarnă postul de antrenor principal al târgoviștencelor  după ce a acesta a fost ocupat de grecul Georgios Dikeoulakos. Nini a reușit să încheie sezonul regulat pe prima poziție, a calificat echipa în Final Four-ul Cupei României și cel mai important lucru,  a obținut o performanță istorică pentru baschetului românesc cu CSM Târgoviște în Euroligă, intrând în primele 16 echipe din Europa.

În tabăra Aradului, Dan Moraru antrenează de la începutul sezonului. Acesta a reușit să cucerească Liga Europei Centrale cu ICIM-ul, a terminat sezonul regulat al LNBF pe poziția a doua, la egalitate de puncte cu Târgoviște, iar în Cupa României nu a întâmpinat prea mari probleme chiar dacă a întâlnit în sferturi pe Satu Mare, vicecampioana României.

Moraru îl depășește pe Nini din punct de vedere al vârstei, acesta având 68 de ani, față de doar 43 al adversarului de luni seară. Vom vedea cine va reuși în final să iasă câștigător din această confruntare interesantă al antrenorilor celor două semifinaliste din Cupa României.

De notat un lucru interesant este faptul că antrenorul arădencelor a reușit să o învingă pe CSM Târgoviște doar de 4 ori în decursul timpului și suferind nu mai puțin de 12 înfrângeri. De partea cealaltă, Florin Nini are împărțite duelurile cu echipa din Arad, izbutind să o învingă de 7 ori și tot de atâtea ori a fost înfrânt.

Dacă vorbim de duelul dintre cei doi antrenori, numărul victoriilor este împărțit, ambii având câte un succes. Cu siguranță după partida ICIM Arad – CSM Târgoviște, ce va avea loc luni, de la ora 20:15, pe DIGI Sport 3, unul dintre cei doi va prelua conducerea în întâlnirile directe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!