Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FINALA 2014. Arad și Târgoviște dispută a 8-a finală din istorie

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
28.04.2014

Marți și miercuri au loc primele partide ale marii finale din Liga Națională de Baschet Feminin. Față în față se vor duela din nou, Univ. Goldiș ICIM Arad și CSM Târgoviște, în meciul clasic al baschetului feminin românesc.

A 8-a finală dintre cele două mari rivale pare mai echilibrată ca niciodată. Ambele echipe își doresc foarte mult să obțină un nou trofeu de campioană, valoare și experiența dându-le mari speranțe, dar și șanse relativ egale. Arădencele par să pornească cu un ușor avantaj dat fiind faptul că beneficiază de avantajul terenului propriu în cazul unui meci decisiv, dar acest lucru nu mai contează așa mult la acest nivel, lucru demostrat în finala din sezonul trecut. Atunci, ambele formații au reușit să obțină câte un succes pe teren străin.

Primul duel direct într-o finală de campionat între Arad și Târgoviște a avut loc în sezonul 1999-2000. Învingătoare a ieșit formația de pe Mureș, care obținea atunci al patrulea trofeu din istoria clubului. De remarcat un lucru interesant ar fi faptul că în actualul sezon se joacă pentru prima dată în istorie, a 2-a finală consecutivă între cele două mari rivale.

Dacă ne referim strict la scorul general în întârnirile directe în meciurile cu trofeul pe masă, putem observa că Târgoviște conduce cu 4-3 în fața Aradului, dar are un avans și la numărul de trofee cucerite de-a lungul timpului: 10, față de 9 al adversarului.

Primele două partide din finala Ligii Naționale de Baschet Feminin, ediția 2013-2014, au loc la Arad, marți 29 aprilie (ora 18:00), respectiv miercuri 30 aprilie (ora 19:00). Ambele confruntări sunt transmite în direct de postul de televiziune DIGI SPORT 3. Ultimul act al competiției se desfășoară după sistemul “cel mai bun din cinci jocuri”.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!