Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Finala campionatului feminin are din nou nevoie de meci decisiv după un an de pauză

Radu Bărăian

Radu Bărăian
17.04.2015

Campioanele en-titre de la CSM Târgoviște au câștigat aseară Meciul 4 din finala LNBF cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cu scorul de 68-56, egalând astfel seria la general, 2-2. Meciul decisiv, în care ambele combatante se vor duela cu trofeul pe masă, are loc duminică, 19 aprilie, la Sfântu Gheorghe, cu începere de la ora 17:00.

Ultima dată când finala Ligii Naționale a avut nevoie de meci decisiv a fost în sezonul 2012-2013. Atunci, CSM Târvoiște se duela cu ICIM Arad, târgoviștencele având de partea lor avantajul terenului propriu. Totuși, arădencele au reușit să câștige primul meci cu 59-54, iar în meciul secund gazdele s-au impus cu 79-78. Seria s-a mutat la Arad cu 1-1 la general, amfitrioanele s-au impus în Meciul 3 cu 67-58, însă au cedat Meciul 4 cu 73-76. Astfel, decisivul avea să aibe loc la Târgoviște, acolo unde însă, gruparea din Arad a reușit să se impună cu 85-82, devenind regina baschetului feminin românesc. 

Baschetbalistele de la ICIM Arad sărbătoreau în 2013 cucerirea titlului național chiar pe terenul rivalei CSM Târgoviște. Chrissy Givens, actualmente la Târgoviște, îmbrăca la respectiva dată echipamentul formației din vestul țării

Actuala finală este puțin diferită, fiecare dintre echipe reușind să-și câștige meciurile de pe teren propriu. Pe de altă parte, este interesant că la fel ca finala din 2013 și acum din primele 4 meciuri 3 au fost foarte echilibrate, respectiv într-unul una dintre echipe s-a impus mult mai ușor. 

Finala din 2014 le-a pus față în față din nou pe CSM Târgoviște și ICIM Arad, dar târgoviștencele au terminat seria în 4 meciuri, impunându-se la general cu 3-1, după ce trupa pregătită de Jose Araujo pornea cu avantajul terenului propriu. Fetele lui Dan Fleșeriu au câștigat atunci primul meci, respectiv partidele cu numărul 3 și 4. 

De asemenea, unica întâlnire de până acum din play-off dintre CSM Târgoviște și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a consemnat în finala din 2009 despre care puteți citi mai multe AICI. Atunci, jucătoarele din Târgoviște se impuneau cu sec 3-0 la general. 

*Foto: Cosmin Iftode, Răzvan Păsărică (sportpictures.eu) 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!