Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Finala LNBF se reia joi la Satu Mare, meciul fiind transmis pe FRB TV

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.05.2019

Finala LNBF se reia joi la Satu Mare, meciul fiind transmis pe FRB TV

Finala Ligii Naționale de Baschet Feminin se mută la n Satu Mare. Meciul trei este programat joi, de la ora 19:00 la Sala LPS Ecaterina Both. Gazdele sunt obligate să câștige dacă vor să găzduiască și jocul 4 sâmbătă. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce cu 2-0 după meciurile de acasă și este la un pas de al 4-lea titlu consecutiv. FRB TV va transmite în direct primul joc de la Satu Mare.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare sunt într-o situație asemănătoare cu cea de anul trecut, când alb-verzile s-au impus în primele două meciuri de acasă. Atunci diferențele au fost mai mari pentru covăsnence în jocurile care au deschis finala, de 30 și 20 de puncte. CSM Satu Mare s-a impus anul trecut în meciul trei al finalei, la 8 puncte, iar Sepsi a câștigat jocul patru la 9 puncte, reușind al 3-lea titlu la rând.

Reamintim că față de acea finală au fost schimbări importante în ambele tabere. La alb-verzi au rămas doar două jucătoare alături de tehnicianul Zoran Mikes. CSM Satu Mare a făcut mai puține schimbări în lot, păstrând un nucelu important, dar are un antrenor diferit pe bancă, Maikel Lopez. Dacă atunci Sepsi câștigase toate duelurile directe stagionale până la meciul trei din finală, în acest sezon alb-roșiile au obținut acea victorie acasă la 25 de puncte în turul fazei a doua a sezonului regulat. De atunci covăsnencele au câștigat toate confruntările cu vicecampioana.

Din 2012 până acum au fost 27 de întâlniri între cele două echipe în competițiile interne. Scorul a ajuns la 24-3 pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. CSM Satu Mare a obținut acasă toate cele trei victorii cu această echipă din Sfântu Gheorghe. 7 dueluri directe au fost în acest sezon, cu 6 succese ale alb-verzilor, inclusiv cel din finala cupei. Au fost atât jocuri strânse, cu diferențe de 4 puncte, cât și meciuri dezechilibrate, cu 39 de puncte cel mai mare ecart final.

Primele două partide ale finalei din acest an s-au disputat la Sepsi Arena, la finalul săptămânii trecute. În ambele gazdele au pornit foarte bine, iar oaspetele au alergat după adversar. Jocul care a deschis ultimul act i-a revenit campioanei cu 66-54, după 21-9 în primul sfert. Diferența maximă a fost de 19 puncte, în sfertul secund, iar sătmărencele s-au apropiat la 5 puncte în sferul patru, dar Sepsi s-a menținut în față până la final. Alb-verzile au avut atunci 17 puncte după greșeli adverse, față de 4. Gazdele au avut 4 coșuri în plus din semicerc și 3 de la distanță, în timp ce alb-roșiile au transformat cu 5 libere în plus.

În jocul doi elevele lui Zoran Mikes au dominat debutul partidei, având 16-2 în penultimul minut al sfertului 1. Oaspetele au revenit în sfertul secund și au condus la un punct, dar Sepsi a trecut din nou în față după ce au reintrat titularele. 14-1 a fost scorul la puncte după recuperări ofensive. A fost egalitate la coșurile din semicerc (12-12), 6-7 la triple și 15-4 la libere transformate.

Sătmărencele au avut în ambele partide procentaje puțin peste 30% din acțiune (32% în primul meci și 31% în al doilea). Sepsi a terminat prima partidă cu 39% și a doua cu 33%. Alb-roșiile au avut la ambele jocuri 7 marcatoare, în timp alb-verzile au înscris prin 9 jucătoare în primul joc și l-au câștigat pe al doilea cu doar 4 marcatoare.

În ceea ce privește minutele jucate, la Sepsi doar Jovana Pasic a petrecut în teren peste 30 de minute în ambele partide, în timp ce Marina Solopova, Annemarie Godri Părău și Kristina Higgins au avut peste 27 în amândouă meciurile. La CSM Satu Mare două jucătoare au stat peste 34 de minute în teren la cele două confruntări, Andra Mandache și Brittany Denson, iar peste 25 de minute au jucat Promise Amukamara și Andreea Huțanu. Pentru deținătoarea titlului este în continuare indisponibilă tânăra Ioana Ghizilă, care a fost pe foaie, dar și-a încheiat sezonul din cauza accidentării la genunchi. De la vicecampioană Dlesha Lloyd a evoluat cu o accidentare la gambă și a jucat doar 3 și 6 minute în cele două meciuri.

Meciul trei al finalei se joacă joi, de la ora 19:00, la Sala LPS Ecaterina Both din Satu Mare. Vor arbitra Bogdan Podar, Laszlo Bukuresti și Istvan Bertalan, cu Marian Oprea comisar. Partida a 3-a poate fi văzută pe FRB TV aici. Se joacă în sistemul 3 din 5 partide, astfel că o victorie a lui Sepsi SIC duce titlul la Sfântu Gheorghe, în timp ce un succes reușit de CSM Satu Mare împinge finala în meciul 4, programat sâmbătă la Satu Mare, tot de la ora 19:00.

*foto: Miska Brigitta

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Hai Sepsi!
    Succes fetelor!

    cu 4 ani în urmă (16.05.2019) Raspunde
  • suporter84 :

    HAI CSM SATU MARE
    laca 1968 si 7vezer vreau sa va vad la SATU MARE ca aici sunteti f tari MESAJ EDITAT - ULTIM AVERTISMENT

    cu 4 ani în urmă (16.05.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Sunt pe drum!!!! Tare as vrea sa te vad!!! Sa vad ce-ti face TB pentru ultimul tau cuvant. Daca nimic inseamna ca.....

      cu 4 ani în urmă (16.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    suporter84-Eu sint in acest moment in fata salii Both Katalin,sala care poarta numele fondatoarei baschetului in Satu Mare-Kati néni(citeste placheta de pe peretele salii).Te astept la o discutie si sa urmarim impreuna meciul.Te astept in parcare langa masina cu nr.CV,deci nu mie frica.Am venit,vom castiga,luam trofeul si vom pleca bucurosi acasa.Poate dai si un ceai cald.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!