Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Florina Stănici (Diaconu) a înscris 37 de puncte pentru succesul Rapidului la Târgu Secuiesc

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.03.2019

Meciul dintre ACS KSE Târgu Secuiesc și Rapid București s-a încheiat cu scorul de 48-82, pe sferturi: 8-30, 16-15, 14-21, 10-16. Oaspetele au controlat tot jocul de sâmbătă și Florina Stănici (Diaconu) a înscris 37 de puncte. Această victorie este decisivă pentru stabilirea echipei care prinde singurul loc de play-off din Grupa Galbenă. Matematic, bucureștencele mai pot fi prinse de CSU CSM Oradea, dar bihorencele se confruntă cu probleme și n-au mai bătut pe nimeni de când au renunțat la jucătoarele experimentate.

Cele două echipe erau la egalitate înainte de meciul de sâmbătă, din penultima etapă a Grupei Galbene, cu câte 30 de puncte, pe locurile 2 și 3. Bucureștencele aveau un joc mai puțin. ACS KSE Târgu Secuiesc a jucat fără principala marcatoare și recuperatoare, Kayla Mobley. În formula de start a covăsnencelor au intrat Iringo Debreczi, Timea Czimbalmos, Noemi Boloni, Helga Csurulya și Ramona Danalache. Rapidul a început cu Raluca Matei, Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu) și Gabriela Vlad.

Lupusavei a deschis scorul și Danalache reușea prima triplă a meciului, pentru 3-2. A fost singura dată când gazdele au condus. Au urmat aproape trei minute în care acestea nu au marcat, iar Stănici (Diaconu) și Lupusavei au dus scorul la 3-13. Danalache a transformat o liberă, dar au fost alte patru minute fără punct pentru covăsnence. Rapidul a reușit un run de 13 puncte, prin Stănici, Matei și Vlad și diferența creștea la 22 de puncte în minutul 9, 4-26. În finalul sfertului au marcat Debreczi, Matei și Manea, iar la prima pauză tabela arăta 8-30. Oaspetele s-au distanțat la 30 de puncte în minutul 18, la 15-45. Finalul sfertului doi le-a aparținut covăsnencelor, care au redus diferența cu 9 puncte și la pauza mare scorul a fost 24-45.

Triplele lui Holinka Miklos șI Boloni le-au apropiat pe gazde la 14 lungimi după trei minute scurse din repriza secundă, 35-49. Holinka Miklos mai scutura o dată plasa de la distanță, la intrarea în a doua jumătate a perioadei de joc, pentru 38-53. ACS KSE Târgu Secuiesc n-a mai găsit drumul spre coș până la finalul sfertului, mai mult de patru minute și jumătate. Stănici, Burlakova și Matei le-au distanțat pe bucureștence la 28 de puncte înaintea ultimului sfert, 38-66. Oaspetele au avut un avans maxim de 36 de puncte, în ultimul minut, după coșul lui Anghel. Voloncs a transformat două libere și a stabilit scorul final, 48-82. 

Pentru Rapid a fost a 12-a victorie stagională, iar ACS KSE Târgu Secuiesc a suferit a 11-a înfrângere. 28 de puncte au înscris oaspetele după greșeli adverse, față de 8. Gazdele au înscris doar de 6 ori din semicerc, în timp ce oaspetele au avut 29 de reușite. Covăsnencele au marcat mai mult de la distanță (8-5) și de la linia de fault (12-9).

Florina Stănici (Diaconu) a reușit o nouă prestație excelentă pentru „feroviare”, cu 37 de puncte (5x3), 6 recuperări și 7 pase decisive în 32:52 minute, cu +41 eficiență. Pentru Rapid au mai înscris: Matei 16 puncte (7 recuperări, 5 assist-uri), Manea 7 puncte, Burlakova 6, Lupusavei 6, Vlad 4, Anghel 4 și Pantazi 2 puncte.

Hanna Holinka Miklos a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 19 puncte (5x3). Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Boloni 10 puncte, Danalache 7, Debreczi 6 puncte (5 recuperări), Czimbalmos 2 puncte (5 recuperări), Voloncs 2 puncte și Csurulya 2.

Rapidul este pe doi în clasamentul Grupei Galbene cu 32 de puncte după 12 victorii și 8 înfrângeri. Alb-vișiniile sunt la două puncte de liderul CSM Târgu Mureș, care nu poate intra în play-off. ACS KSE Târgu Secuiesc este pe trei cu 31 de puncte (10/11).  

„Feroviarele” mai au două meciuri până la finalul sezonului regulat, ambele cu CSU CSM Oradea. Primul va fi în 16 martie la București, restanța din etapa a 5-a, iar în 23 martie vor disputa la Oradea partida din ultima rundă. Formația orădeană mai poate depăși Rapidul dacă va câștiga toate cele trei meciuri pe care le mai are de jucat (plus unul la Alexandria în 15), dar bihorencele n-au mai bătut pe nimeni după ce au rămas fără jucătoarele experimentate. ACS KSE Târgu Secuiesc va juca în ultima rundă la Alexandria.

*foto: Alina Cojocaru Photography facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!