Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Florina Stănici (Diaconu), din nou lidera Rapidului cu 27 de puncte contra Olimpiei CSU Brașov

Florina Stănici (Diaconu), din nou lidera Rapidului cu 27 de puncte contra Olimpiei CSU Brașov

Rapid București a avut o prestație mult mai bună în runda a doua a grupei Est din LNBF, față de meciul din prima etapă. Alb-vișiniile au fost învinse acasă de Olimpia CSU Brașov, scor 65-73, după ce au revenit de la -14 și au condus aproape jumătate din timp, dar au cedat pe final, când n-au mai găsit drumul spre coș aproape 5 minute. Florina Stănici (Diaconu) a fost din nou principala marcatoare a formației bucureștene, cu 27 de puncte.

Florina Stănici Diaconu a fost jucătoarea cu cele mai multe minute în partida de sâmbătă, 37:58. A terminat meciul cu 27 de puncte, după 5/14 la șuturile din semicerc (36%), 2/5 de la distanță (40%) și 11 libere transformate din 11 încercări. A marcat 7 puncte în primul și ultimul sfert, 4 în al doilea și 9 în al  treilea. A mai avut 2 recuperări, 5 pase decisive, a ieșit cu 5 greșeli personale cu mai puțin de un minut până la final, a scos 6 faulturi, a avut 5 turnovers și 3 intercepții, pentru +20 indice al eficienței.

Fundașul de 37 de ani continuă și în acest sezon alături de Rapid București, echipă la care s-a întors la finalul lui 2012 după ce și-a trecut în palmares un titlu cu CSM Târgoviște. Căpitanul alb-vișiniilor este și în acest început de sezon principala armă ofensivă a grupării din capitală, având în cele două partide jucate până acum medii de 23 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 4,5 turnovers și 3 intercepții în 35:15 minute, cu 17 eficiență. În sezonul trecut a avut cel mai mare total de puncte în campionat, 561 în 24 de meciuri (medie de 23,38) evoluând cu alb-vișiniile în grupa a doua valorică din LNBF.

La jocul cu Olimpia CSU Brașov, Teodora Manea a urmat pe lista marcatoarelor Rapidului, cu 9 puncte în 16 minute. A avut 3/5 la șuturile de două puncte (60%) și 3/4 la libere (75%). Jucătoarea de 20 de ani a ieșit pentru 5 greșeli personale și a mai avut 2 recuperări, 3 faulturi scoase, 3 mingi pierdute și o intercepție, cu +6 eficiență. Cu Manea în teren gazdele au avut un plus de 12 puncte pe tabelă. În primele două runde are medii de 5,5 puncte, 3,5 recuperări, 2 turnovers și 4 eficiență în 15:32 minute.

Pentru Rapid București urmează două partide în deplasare. Miercuri, 9 octombrie, de la ora 19, bucureștencele vor juca pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. În 12 octombrie rapidistele vor înâlni Phoenix Știința Constanța, la Sala Sporturilor Constanța. În 16 octombrie alb-vișiniile primesc vizita Universității Cluj, în prima manșă a turului inaugural din Cupa României.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!