Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Florina Stănici (Diaconu), prima jucătoare cu peste 40 de puncte într-un meci din această ediție a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.12.2018

Florina Stănici (Diaconu) a îmbunătățit recordul stagional de puncte marcate în întrecerea feminină. S-a întâmplat în partida din grupa valorică B, câștigată de Rapid București pe terenul celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc, cu 74-63. Stănici este prima jucătoare care trece de borna celor 40 de puncte în actuala ediție a Ligii Naționale, depășind cu 5 puncte precedenta performanță de top.

Fundașul de 36 de ani de la Rapid a jucat pe toată durata partidei de la Târgu Secuiesc. Florina Stănici (Diaconu) a marcat cele 42 de puncte cu 10 reușite din semicerc din 16 încercări (62%), 1/2 de la distanță și 19/21 la aruncările libere (90%). A mai avut 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 greșeli personale, 12 faulturi scoase de la adversare, 4 mingi pierdute și 3 intercepții, pentru +39 indice al eficienței.

Rapidul este în acest moment pe locul secund în grupa valorică B din Liga Națională de Baschet Feminin, cu 18 puncte și un bilanț de 7 victorii și 4 înfrângeri. Bucureștencele sunt la egalitate cu liderul Phoenix Știința Constanța, dar au un meci mai mult. Feroviarele sunt urmare de CSU CSM Oradea, la un punct în spate, dar și un meci mai puțin.

Căpitanul alb-vișiniilor a jucat în 10 partide din grupa valorică B. Are medii de 21,2 puncte, 5,8 recuperări, 5,9 assist-uri, 3,2 mingi pierdute și 4,1 intercepții în 36:08 minute, cu 23,2 eficiență medie. Florina Stănici (Diaconu) este principala realizatoare a Rapidului la puncte, pase decisive, intercepții și eficiență.

Precedentul record de puncte din această ediție de campionat a fost realizat tot într-un meci din grupa valorică B, tot la Târgu Secuiesc. Kayla Mobley reușea 37 de puncte pentru gazde în meciul pierdut cu CSM Târgu Mureș după prelungiri, scor 73-75. Mobley mai trecuse de două ori de 30 de puncte în grupa B.

Kristina Higgins a înscris cel mai mult într-un meci din prima grupă valorică. Pivotul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a reușit 33 de puncte în victoria echipei sale de la Târgoviște, 87-70. În grupa A mai sunt două jucătoare cu peste 30 de puncte într-un meci: Arlesia Morse (32 de puncte în înfrângerea Universității Cluj la Brașov) și Brankica Hadzovic (31 de puncte pentru succesul obținut de FCC ICIM Arad vineri, acasă cu Olimpia CSU Brașov).

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!