Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Formatul din Euroliga feminină a suferit schimbări majore

Formatul din Euroliga feminină a suferit schimbări majore

Federația Internațională de Baschet a decis modificarea formatului din Euroliga feminină pentru sezonul 2020-2021, având în vedere contextul epidemiologic din Europa. Urmând alte exemple, competiția se va desfășura în ”bule”, în urma consultării cu cluburile și federațiile naționale.

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este afectată direct de aceste măsuri. Formația din Covasna va juca într-o manșă unică confruntarea din preliminarii cu Spar Citylift Girona, într-un turneu ce va avea loc pe 28 sau 29 octombrie 2020.

Sezonul regulat va fi jucat într-un sistem cu patru grupe a câte patru echipe, în loc de două grupe cu opt echipe. Meciurile din grupe vor avea loc în cadrul a două turnee desfășurate în două ”bule” separate, primul în perioada 29 noiembrie - 5 decembrie, iar al doilea în perioada 17-23 ianuarie 2021. Fiecare echipă va disputa câte trei meciuri în cele patru grupe.

Primele două clasate din fiecare grupă vor avansa în sferturile de finală ale competiției, iar locul trei nu se mai califică în EuroCup Women, din cauza restricțiilor calendaristice. Meciurile din sferturile de finală se vor juca în dublă manșă în sistem de turneu. Confruntările sunt programate în două arene diferite în perioada 14-20 martie 2021, iar în în fiecare ”bulă” vor fi câte patru echipe. Învingătoarele din sferturi vor accede la turneul Final Four.

În cazul în care Sepsi trece de formația spaniolă în calificări, va face parte din Grupa C din Euroligă alături de Familia Schio (Italia), TTT Riga (Letonia) și UMMC Ekaterinburg (Rusia).

Celelalte grupe arată în felul următor:

Grupa A: Dynamo Kursk (Rusia), Nadezhda (Rusia), Perfumerias Avenida (Spania), DVTK (Ungaria) vs Izmit Belediyespor (Turcia) 

Grupa B:  ZVVZ USK Praha (Cehia), Fenerbahce (Turcia), LDLC ASVEL Feminin (Franța), Arka Gdynia (Polonia)

Grupa D: Basket Landes (Franța), Bourges Basket (Franța), Galatasaray (Turcia), Sopron Basket (Ungaria)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!