Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FRB confirmă cele declarate de Laurențiu Grigoraș: „Este un caz în curs de rezolvare”

Silviu Isailă

Silviu Isailă
23.02.2017

Momentul în care Grigoraș a acordat greșeală tehnică la banca formației U BT Cluj-Napoca, în partida din 23.12.2016 / Foto: Andor Marton

Săptămâna precedentă managerul Stelei București, Ionuț Georgescu, a dezvăluit că există un „război ascuns de FRB”, între un arbitru internațional și vicepreședintele ”U” BT Cluj-Napoca, Mircea Cristescu, ce s-a lăsat cu sesizarea Comisiei de Disciplină a federației. Pentru a afla despre ce e vorba, Total Baschet a luat legătura cu oficialul clujean care a negat afirmațiile lui Georgescu spunând că „nu știu despre ce vorbește Ionuț” respectiv că „dacă sunt memorii depuse, știe toată lumea de ele”.

Din indiciile oferite de managerul militarilor a reieșit că arbitrul internațional de care se face referire, „ce nu a mai călcat la meciurile lui U BT”, este Laurențiu Grigoraș. Cavaler al fluierului originar din Buzău, acesta a acceptat propunerea noastră de a vorbi pe marginea subiectului. Grigoraș a confirmat că a depus un memoriu la Federația Română de Baschet, ca urmare a incidentelor petrecute după partida U BT Cluj-Napoca vs. BC Mureș Târgu Mureș, scor 89-104, desfășurată pe data de 23.12.2016.

Mergând pe firul evenimentelor, site-ul nostru a încercat să afle ce anume s-a întâmplat după partida amintită. Contactat pe parcrusul turneului Final Eight, Horia Păun a declarat că nu cunoaște prea multe aspecte despre acest subiect și ne-a recomadat să ne adresăm Comisiei de Disciplină a FRB. În cursul zilei de azi, federația de specialitate, prin vocea secretarului general Dan Berceanu, a oferit un răspuns la cele patru întrebări adresate.

Referitor la adresa dvs. din 21.02.2017 va informam urmatoarele:

-          in urma jocului U BT Cluj-Napoca si BC Mures Tg Mures, din 23.12.2016, la CCAB si FRB au fost trimise urmatoarele documente: raport suplimentar al arbitrilor jocului, raportul suplimentar al comisarului jocului si un memoriu din partea clubului U BT Cluj-Napoca;

-          aceste documente au fost trimise Comisiei de Disciplina a FRB care urmeaza sa se pronunte;

Fiind un caz in curs de rezolvare nu putem sa va oferim alte detalii. Deciziile Comisiei de Disciplina se vor publica pe site-ul FRB.

Dl. Grigoras impreuna cu ceilalti doi arbitrii au semnat un raport suplimentar adresat CCAB in care relatau cele intamplate si solicitau analiza si masuri.

Așadar, în momentul față cunoaștem că a avut loc un incident la finalul jocului din 23.12.2016, fără alte informații suplimentare, analizat de mai bine de două luni de Comisia de Disciplină a Federației Române de Baschet. Notele celor trei arbitri nu au fost încă publicate pe site-ul FRB.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mihai Radu :

    ?
    Dar ce s-a întâmplat la meciul ăla? Cine-și mai amintește? Că eu nu-mi amintesc faza

    cu 7 ani în urmă (23.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nimic deosebit pe teren
      Pe fondul unui meci slab U era condusa clar acasa de mures. Grigoras in loc sa incerce sa calmeze banca lui U, care era inflamata dupa ce el judecase doua faze simiare cu masuri diferite - respectiv nu a dat un fault la o aruncare de 3 din 0 a lui Rasic dar a dat fault la un contact asemanator la faza urmatoare in terenul lui U, a dat tehnic la banca si cu atitudinea aia a lui de jmeker de buzau. S a inflamat si mai tare banca, a intrat Cristescu pe teren, publicul huduieli, etc.
      Dar din ce inteleg s a intamplat ceva la vestiarensau in drumul sore vestiare care dus la povestea cu memoriul samd...
      In orice caz Grigoras e un arbitru slab si un psihopat care abia astept sa se pensioneze sa nu i mai vad mutra pe terenul de baschet.

      cu 7 ani în urmă (23.02.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea nexco :

    23.02.2017
    Cat mai dureaza ??? au trecut 2 luni !!!!!!!!!!!

    cu 7 ani în urmă (23.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronikaru :

    Cristescu si ocaua mica
    FRB nu are pic de tact si nici abilitatea de a comunica. de la "momentul vesel" cu declaratia lui Voinescu, un tip care conduce arbitrajul romanesc dar nu este in stare sa faca un regulament clar legat de proba video (cand este ea folosita, in ce cazuri etc. nu mai vorbim ca pentru meciurile netransmise este imposbil, ceea ce nu e corect mai ales ca toate cluburile platesc o taxa pentru acel program Infosport, iar totul este filmat) si se asteapta ca fanii din tribuna sa ceara analiza unei faze litigioase - nu observatorul, judecatorul unic de la final 8 sau chiar arbtrii - , la acest raspuns legat de memoriul disparut, pozitie care dovedeste minciuna recidivistului Cristescu, federalii isi dau cu stangul in dreptul.

    sunt prea multe interese la mijloc. uitati-va la NBA, la Euroliga! imediat se publica, se anunta cand apar astfel de situatii. la noi astia nu stiu cum sa ascunda mai repede totul sub un teanc de hartii. oricum, toti se complac in aceasta situatie: federatia, cluburile, arbitrii! daca tot vorbim de comisii, pai cred ca toti ar trebui sa intre in cea de etica. Si nu ca membri ci ca audiati.

    sunt curios daca se vor publica memoriile tuturor partilor. asa nu ne-am mai da toti cu presupusul.

    cu 7 ani în urmă (24.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    FRB
    Probabil se va judeca prin aprilie, se va face recurs si UBT va primi ceva suspendari de 4 luni prin iunie si vor expira pana incepe campionatul.
    Au mai facut exact asa cu Burlacu cand l-au prins dopat.

    cu 7 ani în urmă (24.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!