Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FRB schimbă regulamentul LNBF cu mai puțin de o lună până la startul competiției

Adrian Firican

Adrian Firican
08.09.2018

Cu mai puțin de o lună până la startul ediției 2018/2019, forul românesc a modificat numărul de jucătoare non-europene permis echipelor, din a doua grupă a Ligii Națională de Baschet feminin, de la două sportive la una singură, cu toate că mai multe formații s-au bazat pe decizia din luna mai a Consiliului Director ce permitea cluburilor să legitimeze două jucătoare non-europene.

Astfel, mai multe echipe se află în situația de a avea la antrenamente două jucătoare americane, însă conform noului regulament doar una va putea fi folosită în meciurile oficiale. Oficialii cluburilor se plâng că acestia au cheltuit deja sume consistente de bani cu transportul jucătoarelor, bazăndu-se pe o decizie a Comitetului Director, iar acum se văd nevoiți de a cheltui alte sume de bani pentru a transfera jucătoare europene.

Pe mine cine mă despăgubește acum, când trebuie să înlocuiesc jucătoarea non-europeană căruia i-am plătit transportul și i-am și plătit remunerația? Plus că nu va fi de acord să rupem contractul și voi fi nevoit să îi plătesc și acolo o sumă de bani, pe lângă banii care îi cheltuiesc cu o jucătoare europeană, dacă o mai găsesc că e foarte târziu acum pe piață. Cine răspunde în situația asta? Practic am aruncat cu banii pe geam ... - ne-a relatat un oficial dezamăgit de situația în care se află echipa sa.

Ce s-a întâmplat mai exact? Pe data de 23 mai Consiliul Director al FRB a prezentat posibilul sitem competițional al Ligii Naționale de Baschet feminin în stagiunea 2018/2019. La captilolul jucători străini, FRB a enunțat că pentru grupele A și B (roșie, galbenă și albastru) cluburile vor avea dreptul de a înregistra două jucătoare non-europene, iar pentru grupa C (a 3-a grupă) cluburile vor putea înregistra o singură jucătoare non-europeană.

- Jucatorii straini pe foaia de arbitraj: maximum6 straini la Masculin si maxim 5 straini la Feminin (la Feminin: dintre cele 5 straine, maximum 2 non-europene) pentru grupele A si B, respectiv grupele Rosie, Galbena si Albastru; pentru grupa  C si grupa verde maximum 4 straini la Masculin, maximum 3 straine, dintre care cel mult una non-europeana la Feminin; Statutul jucatoarelor europene/non-europene in LNB si Cupa Romaniei se va stabili in functie de pasaportul prezentat in dosarul de transfer.

În sedința de Comitet Executiv din 3 septembrie, deoarece numărul echipelor din LNBF nu permitea alcătuirea a trei grupe, conform RGOC FRB a decis să formeze două grupe în LNBF (A și B), iar regulile privind numărul de jucătoare străine stabilite pentru grupa a 3-a să fie aplicate pentru grupa a 2-a. Astfel, echipele ce s-au bazat pe decizia Consiliului Director din 23 mai și au transferat două jucătoare non-europene se află în situația de a putea folosi doar una dintre cele două.

Nu ne-a anunțat nimeni că se va schimba decizia din 23 mai. Trebuia să aștept după Federația Română de Baschet să decidă în septembrie câte jucătoare străine am voie pe parchet? Păi cum pot să-mi alcătuiesc lotul după ceva ce voi ști în septembrie, când în septembrie trebuie să încep pregătirea? Pe cine mai găsesc eu disponibil în luna septembrie, când toată lumea a semnat deja? Dacă nu se revine la decizia inițială mă gândesc serios să acționez în instanță și să cer federației să suporte cheltuielile ce le-am avut cu transportul și schimbarea jucătoarei. - ne-a declarat un alt oficial din LNBF.

Rămăne de văzut ce va decide Federația Română de Baschet în această situație.

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    mda...
    cu "ne-a relatat un oficial dezamagit de situatia..." si "ne-a declarat un oficial din "lnbf" n-o sa se schimbe niciodata nimic. plin de fricosi pupincwristi.
    FRB si pisha pe cluburi la fel ca badalau pe diaspora. Asadar ce urare putem sa facem decat moue frb!

    cu 5 ani în urmă (08.09.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA !
      Fara politica...aici sintem sportivi si nu politicieni !!

      cu 5 ani în urmă (16.09.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Până
    Unde se poate ajunge cu prostia la noi in tara? Daca cei de la guvernare arata fara dezinvoltura că se poate sa prostească o țară întreagă. Și cei de la FRB adoptă aceiași strategie? Îmi doresc o revoluție în sport, și mai presus o echipa cu viziune mai dezvoltată în performanță baschetului feminin sau masculin

    cu 5 ani în urmă (09.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!