Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Giannis Koukos, noul antrenor al Universității Cluj-Napoca, după trei sezoane în Germania

Giannis Koukos, noul antrenor al Universității Cluj-Napoca, după trei sezoane în Germania

CS Universitatea Cluj-Napoca își schimbă antrenorul pentru a doua vară la rând. După ce anul trecut se despărțea de Dragan Petricevic, în acest an a venit rândul lui Carmin Popa. Noul tehnician al formației clujene este Giannis Koukos. Grecul are 40 de ani și în ultimele trei sezoane a antrenat pe Flippo Basket Gottingen. S-a despărțit la finalul sezonului trecut de echipa pe care a promovat-o în prima ligă germană în 2017.

Universitatea Cluj-Napoca va avea un nou antrenor în acest sezon. Va fi al 3-lea tehnician în 3 sezoane pentru alb-negre. Vara trecută avea loc o schimbare de management care a dus la plecarea lui Dragan Petricevic, antrenorul echipei din 2015 până în 2018, în mandatul căruia alb-negrele au disputat o finală de campionat. Carmin Popa a condus echipa timp de un sezon, când a avut la dispoziție doar românce sub 23 de ani și câteva straniere și a terminat pe locul 6 în LNBF.

Giannis Koukos este noul antrenor al formației de senioare din Cluj-Napoca. Grecul a împlinit 40 de ani în luna iunie, este originar din Thessaloniki și a jucat baschet ca fundaș la nivel local, prin liga a 3-a. A început să antreneze echipe la nivel de copii și juniori, atât la masculin, cât și la feminin. A fost patru sezoane antrenor principal la Apollon Ptolemaidas, trei petrecute în prima ligă feminină din Grecia. A trecut apoi pe la Iraklis BC, Pylaia BC și Rysio BC, din liga secundă.

În 2016 a preluat pe BG74 Veilchen Ladies, devenită între timp Flippo Basket Gottingen. În primul său sezon în Germania a reușit promovarea și a rămas pe banca echipei până la finalul sezonului trecut. În primul sezon petrecut în prima ligă germană formația sa s-a salvat de la retrogradare. În al doilea sezon echipa a ajuns în sferturile campionatului, cedând în fața celor de la Rutronik Stars Keltern. Giannis Koukos a condus Flippo Basket până la finalul sezonului trecut, când s-a despărțit de comun acord de club, echipa fiind pe poziție de playoff.

Pentru Koukos experiența în Germania a fost prima în afara țării sale, iar la Cluj-Napoca o va încerca pe a doua. Tehnicianul grec pune accent pe lucrul cu jucătorii tineri. Noua sa echipă, „U”, nu a oferit până acum informații despre lotul pe care se va baza în sezonul următor. Se știe că nu va mai continua la echipă căpitanul din stagiunea precedentă, tânăra Irina Părău, care va merge în Statele Unite.

„Mă bucur să mă alătur echipei Universitatea Cluj. Este unul dintre cluburile din România cu cea mai mare tradiție în baschet, cu o istorie deosebită și un public numeros. Doresc să-i mulțumesc președintelui clubului, d-lui Vasu, pentru încrederea acordată și sper ca împreună să construim o echipă puternică și competitivă”, a declarat noul tehnician al baschetbalistelor universitare, Giannis Koukos.

„Suntem bucuroși să-l anunțăm pe Giannis drept noul antrenor principal al Universității Cluj, este persoana de care aveam nevoie în acest proiect. Da, urmează o restructurare masivă la secția de baschet feminin a Universității, însă nu neaparat pentru că ne-am dorit noi acest lucru. Aproape toate fetele de anul trecut au decis să nu mai practice baschetul și ne-a fost greu să formăm un lot de jucătoare autohtone. Am găsit soluții și sperăm să continuăm în această notă. Am avut un sprijin important din partea domnului Vasu și vom avea nevoie în continuare de sprijinul comunității pentru a readuce Universitatea acolo unde îi este locul. Personal îmi doresc să ne luptăm pentru trofee, este motivul pentru care m-am implicat în acest proiect, însă trebuie să ne facem treaba pe parchet cât și în afara lui și să aducem mediul privat alături de noi. Cât privește lotul îl vom face cunoscut în următoarele zile, reunirea fiind programtă pentru data de 3 septembrie. Ne mai lipsesc câteva sportive autohtone, să vedem dacă le găsim pe ultima sută de metri, dacă nu vom fi nevoiți să completăm cu jucătoare străine” - a declarat Vlad Helgiu, noul președinte al secției de baschet feminin al echipei universitare.

Alb-negrele sunt repartizate în grupa Vest în prima fază a LNBF 2019/2020. Clujencele vor începe campionatul pe propriul teren, contra celor de la CSU Oradea, în 2 octombrie. În primul tur din Cupa României, „U” va întâlni Rapidul, în 16 și 23 octombrie.

*foto: www.hna.de

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii