Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Givens renaşte din cenuşă şi-şi aduce echipă la o victorie de titlu

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
07.05.2013

67 - 58
17-11; 19-10; 16-21; 15-16
 2 Statistica  1

În urarele celor 800 de spectatori prezenţi în sală cu jumătate de oră înainte de începerea partidei, gazdele ies primele la încălzire, după 5 minute îşi fac apariţia pe parchet şi campioanele en-titre de la CSM Târgovişte aplaudate cu sportivitate. În timpul exerciţiilor specifice de încălzire şi prezentării echipelor locurile pe scaune s-au umplut, spectatorii începând să ia loc şi pe scările de acces. Existau astfel premisele unei atmosfere similare celei de la finală din 2011 dintre Univ. Goldis ICIM Arad şi CSM Satu Mare.

Mai sunt câteva secunde până la începerea partidei şi arbitrul Ciulin repetă aruncarea mingii între adversari imaginari iar titularele celor două echipe pătrund pe teren. Urmează angajamentul şi gazdele au primul atac finalizat cu coş de Chrissy Givens în timp ce sala erupe! O parte din galeria echipei de fotbal UTA este prezentă la meci şi dă tonul la scandări în timp ce restul publicului cântă şi aplaudă. După ce Miljkovic egalează pentru oaspete urmează un parţial de 6 puncte al Aradului.. Gabriela Mărginean marchează de la mare distanţă dar gazdele gasec forţa să se desprindă din nou la 2 posesii. Monika Brosovszky de la Arad şi Ksenia Tikhonenko de la Târgovişte acumulează câte 2 greşeli personale şi sunt înlocuite de către cei doi tehnicieni, iar Kari Laplante stabileşte de la linia de libere scorul primului sfert: 17-11 în favoarea amfitrioanelor.

Matee Ajavon deschide sfertul secund pentru dâmboviţence, în timp ce gazdele răspund prin Carla Bartee care reuşeşte două coşuri consecutive. De partea cealaltă, Andreea Hutanu pătrunde, este faultată dar asta nu o împiedica să înscrie, ratând însă libera suplimentară de care a beneficiat. Urmează o perioadă mai săracă în relizari pentru oaspete şi tehnicianul Florin Nini este forţat să solicite timp de odihnă la jumătatea sfertului. Acesta nu are însă efectul scontat şi Carla Bartee măreşte pentru prima dată ecartul la peste 10 puncte: 28-17. Arădencele merg ceas atât în atac cât şi în apărare şi diferenţa creşte la 19 puncte după pătrunderea reuşită de Jennifer Risper: 36-17. Ksenia Tikhonenko şi Gabriela Mărginean reduc din diferenţă dar pe final de sfert Târgovişte mai suferă o lovitură: Andreea Hutanu aterizează greşit şi este accidentată la gleznă în chiar ultima secundă a primei jumătăţi.

La revenirea de la cabine este clar că Florin Nini nu va mai putea conta în această seară pe serviciile Andreei Hutanu, aceasta fiind întinsă undeva lângă banca oaspetelor cu piciorul sprijinit pe un troller. Totuşi urmând reţeta deja brevetată în această serie, începutul de sfert 3 aparţine dâmboviţencelor. Mai întâi Matee Ajavon aduce primele puncte pentru Târgovişte, apoi reuşeşte o intercepţie la conducătoarea de joc a arădencelor, Jennifer Risper şi aceasta din urmă o faultează şi este sancţionată cu greşeala antisportivă. Ajavon marchează ambele aruncări libere şi pe atacul suplimentar scoate o pasă decisivă la Jilian Robbins care înscrie nestingherită de la 3 puncte. Tot de la distanţă punctează şi Gabriela Mărginean şi diferenţa scade la doar 5 lungimi cu nici 2 minute scurse din a doua jumătate. Gazdele punctează prin Risper şi Givens, dar aceeaşi Jilian Robbins este "uitată" de apărarea arădeană şi nu iartă de la distanţă. Chrissy Givens speculează la maxim spaţiile din apărarea campioanelor şi reuşeşte să distanţeze din nou Aradul la 10 puncte, diferenţă care se va păstra până la finalul sfertului.

Debutul ultimei perioade aparţine gazdelor care reuşesc să se desprindă şi la 14 puncte, dar dâmboviţencele echilibrează partida şi diferenţa scade din nou la 10 puncte cu 5 minute rămase de disputat. Robbins şi Ajavon punctează pentru a apropia oaspetele dar de fiecare dată arădencele răspund şi diferenţa nu scade sub 3 posesii până cu 90 de secunde înainte de final can Ksenia Tikhonenko reduce ecartul la 5 puncte. Ajavon şi Davis nu reuşesc să profite de descalificarea căpitanului arădencelor, Monika Brosovszky acumulând 5 greşeli personale şi în ultimul minut încep faulturile pentru oprirea cronometrului şi trimiterea gazdelor la linia de libere. Deşi tehnicianul Florin Nini solicită de două ori timp de odihnă, elevele sale nu găsesc drumul spre coş decât atunci când e prea târziu, Jilian Robbins fiind cea care a închis tabela de la linia de fault: 67-58.

Susţinute pe tot parcursul meciului de cele două galerii (cea tradiţională, a ICIM-ului şi cea venită în ajutor de la fotbal) elevele antrenorului Dan Moraru au reuşit un joc disciplinat tactic, în care apărarea a fost pe primul loc şi au dobândit dreptul de a spera la obţinerea medaliilor de aur chiar în faţa propriilor suporteri. Rămâne de văzut care dintre echipe îşi va reveni mai bine după efortul depus şi ce surprize îşi vor rezerva cei doi tehnicieni.

Principalele marcatoare au fost: Matee Ajavon şi Jillian Robbins cu 16 puncte, acompaniate de Gabriela Mărginean cu 15 pentru Târgovişte, respectiv Chrissy Givens 24, Jennifer Risper 19 şi Carla Bartee 11 pentru Arad.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!