Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Goran Boskovic: „Regula U23 a fost încercată ani de zile în multe ţări. Peste tot s-a dovedit a fi un dezastru”

Goran Boskovic: „Regula U23 a fost încercată ani de zile în multe ţări. Peste tot s-a dovedit a fi un dezastru”

CSM Satu Mare a început luni pregătirea pentru noul sezon. Goran Boskovic a avut 11 fete la primul antrenament pe care l-a condus în calitate de antrenor principal al vicecampioanei României. Volha Tămîrgeanu a fost cooptată în staff ca și secund. Doar două straniere au fost prezente la reunirea alb-roșiilor, la care probabil vor mai veni alte două jucătoare. Primele amicale vor fi în Ungaria.

Goran Boskovic a preluat în această vară locul lăsat liber de Maikel Lopez, care a plecat în China. Muntenegreanul de 47 de ani a venit de la Buducnost Podgorica și a condus luni primul antrenament.

„Mă bucur că sunt la Satu Mare! Este prima zi şi vom încerca să ne cunoaştem mai bine. Ăsta este şi rolul antrenamentului de azi, să facem cunoştinţă unul cu altul. Le vom lua pe toate pas cu pas şi vom vedea cât de departe putem să ajungem. Le cunosc pe fete din filmări. Dar acum este cu totul altceva. Este doar începutul nostru. Deocamdată este prematur să spun ce-mi doresc. Vreau să fim în formulă completă, o singură echipă, să începem să muncim şi abia apoi voi putea să spun mai multe. Trebuie să văd ce am în curte, să cunosc fiecare jucătoare în parte”, a declarat Goran Boskovic, conform site-ului local informatia-zilei.ro.

Tehnicianul care a condus în ultimii doi ani și naționala de senioare a Ucrainei a vorbit și despre regula U23, despre care nu a exprimat o părere favorabilă.

„Regula U23 a fost încercată ani de zile în multe ţări. Peste tot s-a dovedit a fi un dezastru. Nu este doar părerea mea. O spun din experienţă. Nu a adus nimic în plus, nu a umplut golurile. Doar pentru că pui unele jucătoare în teren nu înseamnă că merită să fie acolo. Faptul că cineva este obligat să joace, asta nu-l va face să muncească mai mult. Pot să facă ce vor şi trebuie să joace pentru că sunt sub 23 de ani, sau trebuie să se respecte altă regulă… Nu pot să spun nimic bun despre această regulă. Mai devreme sau mai târziu, cine a decis că trebuie să introducă această regulă va realiza că a fost o decizie greşită“, a mai spus Boskovic.

Formația sătmăreană s-a întărit în această vară pentru regula U23, care în acest sezon obligă echipele să aibă o jucătoare sub 23 de ani în teren pe toată durata partidei. În sezonul trecut Anamaria Kadar a fost principala româncă U23 folosită de alb-roșii în prima repriză (cât obliga regula), iar rezerva sa nu a prins foarte multe minute. În această vară la vicecampioană, pe lângă Kadar au mai venit alte trei jucătoare sub această vârstă: Alina Podar, Carla Popescu și mezina Anisia Croitoru (care nu a fost la primul antrenament).

Jucătoarele prezente la reunirea sătmăreană: Brittany Denson, Flavia Ferenczi, Andrea Olah (Orosz), Anamaria Kadar, Renata Szmutku, Adina Pop, Andreea Huţanu, Alina Podar, Carla Popescu, Adina Stoiedin, Maja Milkovic. Conform informatia-zilei.ro, la echipă vor mai veni, cel mai probabil, două jucătoare, o americancă și o europeancă.

După plecarea lui Maikel Lopez, nici fostul secund, Octavian Boian, nu continuă alături de sătmărence. Volha Tămîrgeanu este noua antrenoare secundă de la CSM. A ocupat această funcție la Phoenix Știința Constanța în sezonul precedent.

CSM Satu Mare are programate 2 jocuri de pregătire în deplasare cu Csata, din Ungaria, în 13 și 14 septembrie. Este posibil să mai fie o dublă, tot în deplasare, cu Celje din Slovenia, după 20 septembrie. Formația sătmăreană va juca în grupa Vest în prima parte a campionatului. După retragerea lui CSM Sibiu, federația a anunțat cluburile că programul va fi modificat, conform tabelei Berger pentru 6 echipe, iar prima etapă din Vest a fost amânată cu o săptămână.  

*foto: informatia-zilei.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Venus :

    Dezastru
    Cu siguranta a fost un dezastru pentru jucatorii si jucatoarele de mana a doua si a treia din spatiul ex-iugoslav care sunt importati la pachet cu antrenorii de mana a doua din zinele respective.
    Un loc, doua, mai putin pentru prietenii antrenorului.
    Jenant.
    Sa ne dea si noua exemple concrete unde a fost dezastrul respectiv!

    cu 4 ani în urmă (04.09.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!