Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Haos la Arad! Dan Moraru dă cărţile pe faţă!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
02.04.2013

În pozele oficiale totul e roz. În vestiar însă, bomba s-a declanşat!

BC ICIM Arad a pierdut cu 74-85 în faţa lui CSM Târgovişte, în a doua semifinală de Cupa României. Arădencele au irosit un avantaj de 20 de puncte pe care l-au avut în sfertul al treilea. Oboseala, lipsa băncii şi un joc slab pe ambele faze în repriza a doua au schimbat soarta jocului şi din favorite în minutul 22, arădencele au încheiat meciul deznădăjduite.

La final, antrenorul Dan Moraru a vorbit deschis despre situaţia echipei. Într-un interviu acordat Digi24 Timişoara, Moraru a dat cărţile pe faţă.

Speram că vom putea învinge Târgovişte, o echipă foarte puternică. Din păcate noi avem doar vreo 6 jucătoare. Am fost 11 la început, s-au mai accidentat vreo două şi am fost nevoiţi să apelăm la Cristina Ciocan, antrenorul secund. Dacă aveam bancă poate altfel stăteau lucrurile.

În plus, se mai adaugă faptul că nu au avut o pregătire fizică adecvată pentru că în ultima lună antrenamentele au lăsat de dorit. Ele nefiind plătite de 3 luni veneau sau nu veneau la antrenament. Când veneau făceau cam ce voiau şi asta s-a văzut în sfertul trei şi patru.

Când luni dimineaţă antrenorul anunţă aşa: "Săptămâna asta facem luni două (n.r. antrenamente), marţi unu, miercuri două, joi..." şi două-trei jucătoare îmi spun "eu la ăla, ăla şi ăla nu vin" şi când vine face ce vrea, îmi este foarte greu să fac şi pregătire. Şi aşa s-a şi întâmplat. Iar de meciul de mâine (n.r. azi - finala mică) îmi e frică pentru că foarte greu poţi să rezişti fără pregătire fizică.

Întrebat despre şansele ICIM-ului în play-off, Dan Moraru a păstrat acelaşi ton pesimist.

Numai să se întâmple o minune, că promisiuni avem. Adică să vină salariile la zi şi atunci altfel pot eu să mă impun. Dacă ele nu sunt plătite, eu cum pot să mă impun? Am avut şi două meciuri în timpul campionatului în care două dintre ele mi-au spus "în meciul ăsta eu nu joc". E ceva normal... În echipă nu este disensiune, în echipă este o chestie de prietenie şi amatorism. Şi din partea lor şi, vreau nu vreau, şi din partea mea pentru că nu pot să mă impun şi atunci asta e situaţia. "Vreţi să facem aşa? Cam ce aţi vrea voi să facem? Aaa, nu vreţi? Bine, hai să facem aşa..." Ori, de 30 de ani de când antrenez în Divizia A la fete nu acesta a fost stilul meu. Dar nici aşa ceva nu mi s-a mai întâmplat!

Şi totuşi, în ciuda tuturor problemelor, arădencele au jucat foarte bine în prima parte a meciului. Moraru spune ca o ironie că mai bine nu venea pauza. 

Păi da, dar când te ţin picioarele şi plămânii... Dacă nu venea pauza ne mai ţineau. Mai bine nu venea pauza. Când intri în efort şi nu eşti pregătit mergi până mori. Când te-ai oprit şi ai făcut pauză îţi e greu să reiei.

ICIM-ul joacă azi finala mică cu Sepsi Sfântu-Gheorghe, iar Dan Moraru se teme de meci, deşi în joc e totuşi trofeul pentru locul trei.

Dacă tot am venit, să încercăm să luăm măcar locul 3. Dar va fi foarte greu. Norocul nostru că echipa din Sfântu-Gheorghe nu este la nivelul celei din Târgovişte. Şi atunci, mai cu opinteli, mai cu una cu alta, poate reuşim să le batem!

Moraru a încheiat spunând că cel mai probabil, şi dacă ICIM-ul se califica în finală şi câştiga Cupa, situaţia nu s-ar fi schimbat pentru că deocamdată clubul are parte doar de promisiuni.

foto: calinandra.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova leo sima :

    rusine
    foarte normala atitudinea jucatoarelor! cum sa joace daca nu sunt platite? amatorism ieftin de romania mileniului 3

    cu 11 ani în urmă (06.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!