Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Horia Păun contrazis de Marcel Urban în privința declarațiilor sale

Baschet .ro

Baschet .ro
28.08.2020

Horia Păun contrazis de Marcel Urban în privința declarațiilor sale

Controversa privind contractele de trei luni ce ar trebui acordate sportivelor din LNBF a creat o întreagă furtună în baschetul feminin românesc. Cele mai importante reprezentante ale acestei ligi s-au arătat revoltate de propunerea președintelui FRB, Horia Păun.

Într-un interviu acordat unei publicații care nu a tratat deloc subiectul respectiv, unde jurnalist este un colaborator al Federației Române de Baschet, Horia Păun a declarat că a fost înțeles greșit de către reprezentanții echipelor din LNBF:

„Probabil cluburile feminine nu au înțeles foarte bine ce mesaj am transmis. […] Îmi pare foarte rău și îmi cer scuze dacă cumva, cineva, a interpretat mesajul meu greșit. Eu îmi doresc ca baschetul feminin să continue la același nivel. Suntem calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, suntem în calificări pentru Women Eurobasket 2021. Îmi doresc să avem o competiție internă cât mai puternică, iar sportivele să participe în întrecerile interne, precum și să ne reprezinte cu succes la nivel internațional.”

 

Reacția lui Horia Păun este contradictorie cu cea a lui Marcel Urban, președintele FCC ICIM Arad. Conform unui comunicat de presă, președintele arădean a afirmat că nu este de acord cu propunerea de a încheia contracte pe trei luni.

„În urma ultimelor ştiri apărute în spaţiul public, am fost întrebat de foarte multă lume, de la jucătoare, mass-media, oficialităţi, agenţi şi suporteri, de ce preşedintele FRB a sugerat întocmirea contractelor jucătoarelor pe o perioadă de 3 luni. Ca o părere personală şi oficială din partea clubului C.S.Baschet Arad, nu sunt de acord cu această opţiune, din cauza că aceste jucătoare sunt plătite doar 8 sau maxim 9 luni pe an, după care trebuie să se descurce din ceea ce îşi pun deoparte (dacă au de unde) sau chiar să-şi găsească de lucru pe perioada de vara.

În urma discuţiilor cu mai multe jucătoare, am observat că sunt foarte afectate pentru că de aproape 7 luni trăiesc fără niciun venit, ne-existând competiţii în toată această perioadă, iar dacă această idee s-ar pune în practică, în care să se implementeze încheierea de contracte sportive pe 3 luni de zile, multe dintre jucătoare se vor lăsa de baschet şi cred că nimeni nu-şi doreşte acest lucru, iar urmările fiind lesne de înteles”, se arată într-un comunicat semnat de oficialii CS Baschet Arad.

Raportat la aceste declarații contradictorii, pentru a lămuri cele afirmate, site-ul nostru a trimis un e-mail către președintele FRB, dar si către președintele FCC ICIM Arad, ]n care le-am adresat următoarele întrebări.

1) Este adevărat că în cadrul ședințelor cu reprezentanții LNBF președintele FRB a recomandat contracte pe 3 luni de zile?

2) Această afirmație a fost transmisă ca urmare a unei întrebări sau a fost scoasă dintr-un context? 

3) Considerați oportună o asemenea decizie în situația actuală a baschetului românesc?

4) Considerați că pentru dezvoltarea baschetului ar fi benefice contracte pe 12 luni de zile?

*foto: dinvestiar.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!