Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ICIM Arad și CSU Alba Iulia, în luptă directă pentru locul 3 la finalul sezonului regulat

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.02.2015

LNBF

Etapa 19

Joi, 25 februarie - Ora 18:30

Arad

20-4 Fișa meciului 19-5

Cele două reprezentante ale României în Liga Europei Centrale, ICIM Arad și CSU Alba Iulia, vor da piept joi în vestul țării într-un meci extrem de important pentru ambele combatante, partidă care este o restanță din etapa cu numărul 19 din Liga Națională de Baschet Feminin

Situația actuală din campionat a celor două echipe este una foarte simplă. Arădencele ocupă în prezent poziția a 3-a în clasament, având 44 de puncte acumulate cu 20 de victorii și 4 înfrângeri. De cealaltă parte, echipa din Alba Iulia este pe 4 cu 43 de puncte la activ, 19 meciuri câștigate și 5 pierdute. De asemenea, în partida tur, Alba Iulia a câștigat în Cetatea Unirii cu 71-68. Astfel, pentru a termina pe locul 3 în clasament, galben-albastrele trebuie să învingă la mai mult de 3 puncte diferență, în timp ce fetele lui Miroslav Popov pot învinge sau să nu piardă la mai mult de 3 puncte, asta pentru a ocupa ultima treaptă a podiumului în sezonul regulat. 

Confruntarea de mâine de la Arad va fi cea de-a 16-a întâlnire directă dintre Arad și Alba Iulia. Până în prezent, formația pregătită de Jose Araujo și-au adjudecat 12 meciuri, în timp ce 3 le-au revenit celor de la CSU Alba Iulia. Ultima întâlnire dintre cele două forțe ale baschetului românesc s-a consemnat chiar în turul de campionat, atunci când alb-albastrele s-au impus cu 71-68. Totodată, Aradul și Alba vor participa în perioada 7-8 martie la Final Four-ul CEWL, acolo unde sunt șanse destul de mari să le vedem pe cele două formații românești duelându-se în finala competiției. 

Cu siguranță meciul de joi seara va fi unul extrem de echilibrat și disputat, ambele echipe luptându-se pentru acel loc 3 înaintea debutului play-off-ului. Formația din Arad are de partea ei publicul din Polivalentă, dar și o serie de 8 victorii consecutive. De cealaltă parte, CSU Alba Iulia și-a adjudecat ultimele 3 confruntări din campionat. Interesant este faptul că, ambele formații au suferit ultima înfrângere din LNBF în fața echipei care va termina stagiunea regulată pe prima poziție, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. În runda precedentă din campionat, ICIM s-a impus greu la Brașov cu 86-81, în timp ce Alba Iulia a trecut pe teren propriu de Nova Vita Târgu Mureș, scor final 69-54. 

După meciul direct de joi, pentru cele două echipe vor urma partidele din ultima rundă. Galben-albastrele vor juca tot acasă cu Universitatea Cluj, în timp ce alb-albastrele vor evolua în fieful celor de la SCM CSS Craiova. 

Ciprian Stoica și Laszlo Bukuresti vor arbitra duelul pentru locul 3 dintre ICIM Arad și CSU Alba Iulia, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Radu Vaida. 

*Foto: Sorin Stanciu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!