Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ICIM Arad trece de Danzio Timișoara în primul meci din play-off

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.04.2014

Liga Națională

Play-off

Sferturi de finală - Meciul 1

76-40

Sala „Victoria” Arad

1-0 Statistică 0-1

Campioana în exercițiu a României în LNBF, ICIM Arad, și-a adjudecat primul meci din cadrul sferturilor de finală ale play-off-ului sezonului actual, în fața celor de la BCM Danzio Timișoara, scor 76-40 (28-11, 20-6, 11-8, 17-15).

Arădencele au început partida cu motoarele turate la maximum, având 10-0 pe tabelă după aproximativ 2 minute și jumătate scurse din joc. Primul punct al formației oaspete a venit pe mâna jucătoarei M. Marjanovic care a fructificat o aruncare liberă. Pâna la finalul primului act diferena dintre amifitrioane și Danzio din Timișoara era de 17 puncte, scor 28-11. Sfertul secund a fost unul fără istoric, echipa din Timișoara reușind să marcheze doar 6 puncte pe parcursul celor 10 minute, în timp ce Aradul a replicat prin 20 de reușite. Astfel, la capătul primelor 20 de minute tabela din Sala Sporturilor „Victoria” din Arad arăta 48-17 pentru echipa organizatoare. Secvența de după revenirea de la vestiare a fost una extrem de săracă din punct de vedere al coșurilor marcate, ICIM-ul impunându-se cu un parțial de 11-8, iar scorul înaintea sfertului decisiv era 59-25. Ultima parte a jocului a fost una oarecum echilibrată, având în vedere faptul că Aradul folosea în teren și baschetbalistele cu mai puține minute jucate. În cele din urmă, galben-albastrele și-au adjudecat cel de-al 4-lea act cu 17-15 și implicit victoria cu 76-40. 

Cea mai bună marcatoare a echipei din Arad a fost M. Coker cu 18 puncte (6 rec), aceasta fiind urmată de D. Cosby 11, M. Engelman 9, L. Broomfield 9, D. Moraru 6, J. Rhoads 6, L. Manta 5 (7 rec), A. Crăciun 4 (11 rec), L. Manta 4, M. Boriga Brosovszky 2 și S. Milovanovic 2. De cealaltă parte, de la Timișoara au punctat M. Marjanovic 12 (9 rec), A. Stoiedin 8 (5 rec), A. Sasebes 7, A. Sasebes 6 (5 rec), B. Pesovic 5, respectiv C. Zidaru 2. 

Meciul cu numărul 2 al seriei dintre Arad și Timișoara se va juca vineri, 4 aprilie, de la ora 15:00, în Sala Sporturilor „Constatin Jude” de pe malul Begăi. Dacă gruparea din Arad își va adjudeca și respectiva confruntare, atunci acestea își asigură calificarea în semifinale, iar dacă Timișoara se va impune, atunci seria se mută în decisiv în sala echipei arădene. 

*Foto: Facebook Baschet Club Danzio Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!