Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ICIM îşi adjudecă primul meci din semifinala cu Sfântu Gheorghe

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
15.04.2014

LNBF

Semifinala, meciul 1:

74 - 55

15-16; 22-13; 16-11; 21-15

1 Statistica 0

Încrâncenarea, ambiţia şi porţie sănătoasă de de spectacol au fost ingredientele primei partide a seriei semifinale dintre Univ. Goldiș ICIM Arad şi ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe. Înaintea angajamentului de început din tribune au zburat jucării de plus care au fost colectate de pe parchet de voluntari şi urmează a fi distribuite copiilor nevoiaşi.

La capătul unui meci în care au ratat exasperant de la linia de aruncări libere, gazdele s-au impus la un scor exagerat faţă de realitatea din teren. Publicul arădean a răsplătit cu aplauze driblingurile uneori la nivelul solului demonstrate de Donica Cosby, coşul din voleibalare reuşit de Monique Coker dar şi pătrunderile de neoprit ale spiriduşului Samantha Prahalis. Echilibrul s-a rupt doar în ultimele 5 minute de joc, până atunci învingătoarea fiind greu de ghicit şi pentru cei 1000 de spectatori ce au luat loc în Polivalenta arădeană.

Amfitrioanele debutează în forţă, Rhoads şi Broomfield înscriind primele două coşuri pentru ca mai apoi de la scorul de 8-2 pentru Arad, alb verzile să reuşească 10 puncte fără răspuns graţie coşurilor reuşite de Loyd şi Ivancevic. Pe finalul intervalului Destiny Williams (în zi de graţie la recuperările ofensive) şi Donica Cosby reuşesc să apropie ICIM-ul la un singur punct de Sfântu Gheorge (15-16).

Destiny Williams şi Kalis Loyd reuşesc fiecare câte un coş cu fault la începutul actului secund şi echilibrul se păstrează între cele două echipe, dovadă fiind şi numărul mare de egalităţi (23-23; 25-25; 29-29) până cu două minute şi jumătate înainte de pauză mare. Donica Cosby nu poate fi oprită nici prin fault iar Laura Broomfield înscrie ultimele puncte ale primei jumătăţi (37 - 29).

La revenirea de la cabine tot arădencele au iniţiativa şi ecartul creşte la 10 puncte după reuşita Laurei Broomfield. Imediat Samantha Prahalis şi Jasmine Watson reduc diferenţa la jumătate dar Destiny Williams nu poate fi oprită şi îşi culege propria ratare pentru a o transforma în coş. Prahalis face tot posibilul să ţină oaspetele în joc dar tot Donica Cosby pune pe tabelă ultimele puncte ale sfertului trei şi amfitrioanele par a fi scăpat în câştigătoare.

Mai bine motivate de tehnicianul Zoran Mikes, jucătoarele din Sfântu Gheorghe reuşesc o revenire de senzaţie, apropiindu-se la doar 3 puncte de gazde (55-52). Aici se încheie totul pentru oaspete, apărarea Aradului reuşind să le respingă una după alta acţiunile ofensive. De partea cealaltă secuiencele plătesc tribut greşelilor personale acumulate prea uşor pe parcursul partidei şi Donica Cosby punctează din toate poziţiile. Mai mult, în minutul 37 extremă de forţă Jasmine Watson calcă strâmb şi este scoasă pe braţe de pe parchet. Finalul nu are practic istoric, galben-albastrele reuşind un parţial de 19-3 în ultimele 6 minute de joc şi tabela încremeneşte la 74-55.

Principalele realizatoare ale partidei au fost: Samantha Prahalis (20 de puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive), Kalis Loyd (14 puncte, 6 recuperări), Jasmine Watson (8 puncte, 8 recuperări, 2 capace) pentru oaspete, respectiv Donica Cosby (25 puncte, 4 recuperări), Monique Coker (15 puncte, 5 recuperări) respectiv Destiny Williams (14 puncte, 19 recuperări, 4 intercepţii).

Partiada a doua se va desfăşura pe data de 18 aprilie în Sala Sporturilor Kati Szabo din Sfântu Gheorge urmând ca pe 23 aprilie să se revină în Polivalenta arădeană pentru meciul decisiv (dacă este cazul).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!