Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ICIM-ul învinge Sepsi SIC în deplasare la 8 puncte diferență

Radu Bărăian

Radu Bărăian
08.10.2014

LNBF

Etapa III

73-81

Sala „Kati Szabo” Sfântu Gheorghe

2-1 Statistică 4-0

Vicecampioana României la baschet feminin, ICIM Arad, continuă seria succeselor din acest debut de sezon cu o victorie pe terenul puternicei formaţii Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, scor final 81-73. Astfel, arădencele au ajuns la cea de-a 9-a victorie cosecutivă în faţa covăsnencelor. 

Debutul confruntării din Sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghea fost unul echilibrat, cu destul de multe puncte marcate, formaţia oaspete reuşind să-şi adjudece primul sfert cu un parţial de 23-22. Actul secund s-a scurs cu fetele lui Jose Araujo la timona jocului, care au reuşit un excelent parţial de 25-13. La pauza mare a meciului, galben-albastrele conduceau echipa gazdă la 13 puncte diferenţă, scor 48-35. 

Baschetbalistele pregătite de Zoran Mikes au revenit mult mai motivate de la vestiare. În perioada cu numărul 3 a meciului, amfitroanele s-au impus la 6 puncte diferenţă, scor 18-12, iar înaintea debutului sfertului decisiv, tabela de marcaj indica 60-53 în favoarea formaţiei vizitatoare. Ultimul act s-a scurs aproape în acelaşi mod precum primul, jocul a fost unul echilibrat, iar la finalul secvenţei câştig de cauză au avut tot arădencele, 21-20, câştigând implicit şi duelul cu scorul de 81-73. 

Chiar dacă au recuperat mult mai bine decât adversarele lor, 44/23, echipa din Sfântu Gheorghe a pasat decisiv mult mai puţin, respectiv a avut mai multe posesii pierdute, iar la eficienţă au terminat cu 70 de unităţi faţă de 91 cât a avut gruparea din Arad. Astfel, balanţa s-a înclinat în favoarea ICIM-ului care şi-a adjudecat un meci extrem de important în economia campionatului. 

Din lotul grupării învingătoare au marcat Susana Milovanovic 20 (6 rec), Monika Boriga Brosovszky 17 (5 p.d.), Meighan Simmons 16 (5 rec), Laura Broomfield 12, Monica Engelman 9, Alina Crăciun 4, respectiv Chassidy Fussel 3. De cealaltă parte, punctele gazdelor au fost înscrise de Annemarie Părău 17 (13 rec, 7 p.d.), Florina Paşcalău 16 (8 rec), Taneisha Harrison 14, Janeesha Jeffery 11 şi Izabela Lovasz 2. 

În urma acestei victorii, finalista ediţiei trecute din LNBF a ajuns la un bilanţ de 4 meciuri câştigate din 4 jucate, având un meci jucat în devans, în timp ce Sepsi din Sfântu Gheorghe are la activ 2 meciuri câştigate şi unul pierdut. În runda următoare, Sepsi se va deplasa la Craiova, în timp ce Aradul va avea un duel dificil pe terenul Alexandriei. 

*Foto: baschetarad.ro

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!