Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

În pofida victoriei, BC Mureș nu are șanse reale de calificare în sferturile Cupei României

Ioana Ardereanu (Sibiu)

Ioana Ardereanu (Sibiu)
29.09.2012

72-79

(28-24; 19-18; 10-17; 15-20) 


Statistică

Energia Rovinari a pierdut în deschiderea celei de-a doua zi de întreceri, de această dată în fața celor de la BC Mureș. Deși au condus și la 9 puncte, gorjenii au cedat în secvența decisivă, lăsându-i pe mureșeni să își adjudece victoria cu scorul de 79 la 72.

Prima posesie a aparținut echipei din Mureș, asemeni și primului coș înscris. Elevii lui Sekulovic au pornit cu o doză de moral mai mare, dovadă fiind și run-ul de 5 puncte consemnat în primele 2 minute. De partea cealaltă, Energia se confrunta cu aceleași probleme atât în ofensivă, unde aruncătile păreau că nu au țintă, dar și în apărare, unde s-au mobilizat cu greu abia după 5 minute efective de joc. De altfel, singurul activ de ambele părți a fost același Louis Darby, care a făcut posibilă și trecerea formației gorjene la cârma meciului, transformând două aruncări din spatele liniei de pedeapsă. Ecartul a început să se majoreze, tabela de marcaj indicând scorul de 28 la 24 în favoarea echipei din Tg-Jiu la sfârșitul actului I.

Debutul sfertului II a fost unul fără istoric. Cele două protagoniste au mers cap la cap și s-au războit în acțiuni care mai de care mai agresive. Scorul s-a strâns la 32-31, iar mureșenii au profitat de ocazie pentru a trece la conducere, scor 32-33. 6 puncte fără replică și scandările micii galerii din Tg-Jiu au fost de ajunse pentru revenirea băieților lui Slobodan Nikolic care s-au mobilizat și au dus scorul la 41 - 35, scor favorabil lor. Până la finalul primei reprize s-au mai marcat 13 puncte, însă formația gorjană a reușit să rămână pe poziții și înceapă cea de-a doua parte a meciului în avantaj.

Un fapt consemnat la pauza cea mare, a fost linia statistică a componentului gorjan, Louis Darby care a reușit 23 de puncte ( 6/6 2 pct., 1/1 3 pct., 8/10 FT.), 3 recuperări și un indice de 23 la eficiență, în timp ce restul marcatorilor din echipa sa adunau 24 de puncte.

Sfertul III a fost unul marcat de revenirea mureșenilor care, profitând de relaxarea elevilor lui Nikolic senior, au readus scor de egalitate pe tabela de marcaj, 50-50. Aceștia și-au impus ritmul. majorând diferența, însă plătind prețul greșelilor personale. Astfel, spre finalul penultimului act, trei oameni de bază ai tehnicianul sârb Sekulovic aveau câte 4 fault-uri comise, însă scorul era încă în favoarea mureșenilor, 59-57.

Actul decisiv a fost unul dezastruos pentru trupa lui Slobodan Nikolic, de partea cealaltă mureșenii reușind să se mențină admirabil și să-și gestioneze mult mai bine acțiunile  Deși, echipa Energiei a avut multe ocazii în care a putut reveni, aceștia nu au știut să le fructifice. Elevii lui Sekulovic au păstrat o diferență constantă de 5 puncte și și-au adjudecat partida la un ecart de 7 puncte, scor 79-72.

Partida a fost una echilibrată, însă procentajele au fost modeste. În timp ce echipa mureșană reușea să înscrie 44 de puncte din interiorul semicercului dintr-un totala de 43 de aruncări, Energia avea doar 19 reușite din 37 încercate. Din spatele liniei de 6.75 niciuna dintre cele două protagoniste nu s-a remarcat într-un mod pozitiv. Partida a consemnat un total de 8 aruncări de trei puncte, dintre acre 5 au aparținut echipei din Mureș, și doar 3 formației gorjene. De remarcat este faptul că, deși procentajul elevilor lui Nikolic senior a fost unul extrem de slab(17.6), ultima aruncare din spatele semicercului a fost contabilizată la sunetul sirenei de expirare a timpului. Sub panou, lupta a fost câștigată fără doar și poate de componenții mureșeni. Pe lângă faptul că grupării din Tg-Jiu i-a lipsit cu desăvârșire aportul celor doi pivoți David Steffel, respectiv Rashard Singleton, aceștia au pierdut și lupta recuperărilor unde au avut doar 32 comparativ cu cele 37 ale oponeților.

Remarcați ai partidei:

CS Energia Rovinari: Louis Darby: 31 puncte, 4 recuperări, 28 eff.; Stefan Atanakovic: 14 puncte, 5 eff.; Robert Giles: 10 puncte, 3 recuperări,o pasă decisivă, 8 eff.;

BC Mureș Tîrgu Mureș: Branko Ciuc: 20 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, 23 eff.; Darko Balaban: 18 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, 24 eff.; Andrija Ciric: 15 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, 11 eff.;

Ziua a treia programează partidele dintre BC Mureș și BC Miercurea Ciuc cu începere de la ora 10.30, și cea dintre Energia Rovinari și CSM Oradea urmându-i.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!