Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Încă două transferuri pentru Phoenix - Gabriela Cursaru şi Chelsey Lee

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
12.08.2014

Lipsa de susţinere financiară alături de prea puţina mediatizare fac din Liga Naţională Feminină de Baschet o competiţie neinteresantă pentru marea majoritate a iubitorilor sportului cu mingea la coş. Situaţia se prezintă diferit la Galaţi, acolo unde Phoenix a început deja pregătirea pentru noul sezon competiţional. Cu toate că majoritatea echipelor din LNBF se vor reuni la începutul lunii viitoare, pentru a economisi o lună de salarii, oficialii echipei de pe malul Dunării îşi doresc un sezon mai bun decât precedentul, iar astfel au decis ca reunirea să aibă loc cu câteva săptămâni mai repede.

Antrenorul Theodosios Paralikas a condus, luni seara, primul antrenament al sezonului pentru CS Phoenix Galaţi, grupare care a parafat, cu câteva zile înainte de reunire, încă două transferuri. Una dintre noutăţi este fundaşul Gabriela Cursaru. Iniţial anunţată ca şi transferată la Olimpia Braşov, Cursaru a făcut cale întoarsă şi a ales să semneze cu Phoenix. Printre noutăţi se mai numără şi Chelsey Lee, o extremă în vârstă de 24 de ani ce a mai evoluat la Cref Madrid în liga a 2-a feminină din Spania. 

Numărul de jucătoare prezente la prima şedinţă tehnică s-a ridicat la 16. Şase dintre acestea au fost transferate în această vară: Ivory James, Nicole Hamilton, Trudy Armstead, Chelsey Lee (toate sosite din Statele Unite), Gabriela Cursaru (coordonatorul echipei naţionale), Gabriela Necula (gălăţeanca venită de la BCM Danzio Timişoara). La primul antrenament a participat şi Ramona Dănălache, jucătoare de 17 ani aflată în probe, alături de "vechile" gălăţence Romina Filip, Raluca Neculache, Beatrice Alaiba, Mihaela Hurduc, Alexandra Graur, Diana Răcuciu, Diana Fota, Bianca Fota şi Andreea Şoptică. Au absentat motivat: Andreea Creţu şi Bianca Nini, internaţionale ce au participat la CE U16 feminin respectiv Andra Ionescu, ce se află în covaleşcenţă după o accidentare mai veche.

„Astăzi am avut primul antrenament al echipei feminine, la care au fost prezente şi toate jucătoarele transferate. Sunt transferuri importante pentru noi, am adus ceea ce aveam nevoie. Trebuie să avem răbdare şi pricepere ca să construim o echipă, un nume şi tradiţie. Sunt patru jucătoare venite din colegii renumite din baschetul american feminin, fără experienţă în Europa, dar noi le-am studiat şi le-am ales cu atenţie. Sunt dornice de performanţă, la fel ca şi noi.

S-a alăturat lotului şi Gabriela Necula, născută în Galaţi, am reuşit să o aducem acasă. De fapt, acesta e unul din obiectivele noastre, să aducem aici toate jucătoarele crescute la Galaţi care evoluează acum la nivelul primei divizii, în paralele cu creşterea jucătoarelor din propria pepinieră. Un alt transfer foarte important, pentru care am făcut tot ce am putut, este cel al Gabrielei Cursaru, conducătorul de joc al echipei naţionale. O cunosc foarte bine şi are valoare, e oricând pregătită să joace şi să lupte pentru locul în echipă”, a declarat managerul de la Phoenix, Florin Nini.

Pentru Phoenix Galaţi sezonul va debuta pe 20 septembrie când sportivele pregătite de Theodosios Paralikas vor întâlni pe teren propriu BC Tymes Timişoara în primul tur al Cupei României.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!