Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Începe finala. Târgoviște - Arad, unicul derby al României

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
28.04.2013

FINALA LNBF

Meciul 1: 29 aprilie, ora 20:00

Meciul 2. 30 aprilie, ora 20:00

Sala Polivalentă din Târgoviște

LIVE: Digi Sport 2

Locul 1

Fișa meciului 1

Fișa meciului 2

Locul 2

Începe marea bătălie pentru titlul de campioană a României în baschetul feminin românesc. CSM Târgoviște și Univ. Goldiș ICIM Arad vor disputa finala Ligii Naționale de baschet feminin după sistemul “cel mai bun din 5 meciuri”.

Marile rivale din România se întâlnesc într-o finală așteptată de toată lumea încă de la începutul sezonului, ce opune două echipe valoroase, participante în cupele europene. Ambele finaliste au terminat sezonul regulat cu câte 50 de puncte acumulate, dar târgoviștencele au profitat de întâlnirile directe cu ICIM-ul și s-a clasat pe prima poziție, lucru ce-i crează un avantaj în ultimul act al campionatului. În actualul sezon din LNBF cele două adversare de tradiție au arătat valori apropiate, dvadă fiind rezultatele strânse înregistrate în meciurile directe. Târgoviștea are un mic avantaj (2–1, scor general) și un trofeu în plus (Cupa României). Situația actuală a celor două finaliste este una destul de complicată. Aradul a avut un an extrem de agitat din punct de vedere financiar, în vreme ce Târgoviște are un viitor sumbru, oamenii din club anunțând deja desființarea echipei pentru sezonul următor.

După 2 sezoane de pauză, marile rivale joacă, din nou, cu trofeul pe masă, iar meciurile vor fi, cel mai probabil, pe muchie de cuțit. Sezonul trecut, dâmbovițencele au cucerit medalia de aur după o finală câștigată cu 3-0 în fața formației CSM Satu Mare, în timp ce arădencele au fost eliminate dramatic în prelungiri de sătmărence, în jocul decisiv disputat la Arad. Ultima finală Târgoviște – Arad a fost disputată în sezonul 2009-2010, atunci când târgoviștencele au cucerit titlul de campioană a României.

De-a lungul ultimelor 2 decenii, cele două echipe au captat atenția în baschetul feminin românesc. Dacă vorbim despre numărul de trofee câștigate din 1994 până în prezent, vedem că din 19 titluri puse în joc, 18 au fost cucerite de una dintre cele două formații care vor disputa finala din acest an. Târgoviște a cucerit 10 trofee în timp ce Aradul a strâns 8 campionate ale României.

Stabilite iniţial pe 30 aprilie şi 1 mai, primele două meciuri au fost devansate cu o zi, urmând să se joace pe 29, respectiv, 30 aprilie. Ambele partide vor începe la ora 20 şi vor fi transmise în direct pe DigiSport. Meciul trei al finalei, programat la Arad şi transmis în direct de acelaşi post de televiziune, a fost devansat şi el cu o zi, urmând să se joace pe 7 mai, cu începere de la ora 19,45. În eventualitatea în care finala va intra în prelungiri, meciul 4 este programat pe 8 mai, la Arad (ora urmează a fi stabilită ulterior), iar meciul decisiv, dacă va mai fi cazul, va avea loc pe 12 sau 13 mai.

Primul meci al finalei va fi arbitrat de o brigadă de arbitrii formată din Bogdan Podar, Andrada Csender, Dragoș Nicole, iar observator de joc va fi Svetlana Drăgușin. Pentru partida cu numărul al ultimul act din Liga Națională de baschet feminin, Federația română de baschet i-a delegat pe Ciprian Stoica, Laszlo Bukuresti, Sorin Drugău, în timp ce comisar de joc va fi Constantin Ioan.

Foto flash: Marius Tudor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!