Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Început de sezon cu prevederi contradictorii în regulamentele Federației Române de Baschet

Baschet .ro

Baschet .ro
30.10.2020

Început de sezon cu prevederi contradictorii în regulamentele Federației Române de Baschet

După multiple amânări, sezonul 2020/2021 este aproape de start în baschetul românesc. Luni, 2 noiembrie, la Arena de Baschet din București respectiv Sala Sporturilor din Satu Mare sunt programate patru meciuri din cadrul Cupei României la baschet feminin.

Cu toate că mai sunt doar trei zile până la debutul competiției, echipele participante au sesizat o contradicție între regulamentele Federației Române de Baschet privind legitimarea sportivelor. Conform prevederilor Regulamentului General de Organizare al Competițiilor de Baschet, la capitolul "Drept de Joc", articolul 6.16 prevede că toate documente pentru legitimare trebuie depuse "până cel mai târziu cu 15 (cinsprezece) zile înainte de începerea noii ediții de campionat la categoria respectivă", iar în articolul 6.17 se menționează că "toate operațiunile de eliberare a legitimațiilor se termină cu 3 (trei) zile înaintea datei programate pentru începerea jocurilor". Cu toate acestea, regulamentul specific 2020/2021 al Cupei României la baschet feminin prevede că "pentru turneul preliminar din CRBF, lista L18 se va considera cea prezentată până la data de 24 octombrie 2020 ora 12, jucătoarele transferate după această dată neputând participa la jocurile din turneul preliminar"

Cu alte cuvinte, regulamentul general prevede un termen de 15 zile înainte de competiție pentru a depune cererea de legitimare a unei sportive, procedură care se poate soluționa cu 4 zile înainte de debutul competiției, iar regulamentul Cupei României prevede un termen mai lung, de două zile înaintea startului competiției. O astfel de prevedere contradictorie ar putea fi invocată împotriva unei echipe care își legitimează jucătoarele cu trei zile înaintea competiției. De exemplu, pentru ediția 2020/2021 a Cupei Românei, ultima zi de legitimare conform regulamentului general a fost joi, 29 octombrie, în condițiile în care cererea de legitimare s-a efectuat până cel mai târziu pe 17 octombrie 2020. 

În fine, conform Federației Române de Baschet, sezonul va debuta cu meciul dintre FCC ICIM Arad și Universitatea Cluj-Napoca, programat la orele 16:00 în Arena de Baschet din București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!