Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Înfrângere categorică pentru Sepsi-SIC la ultima reprezentație pe teren propriu în Euroliga feminină

Înfrângere categorică pentru Sepsi-SIC la ultima reprezentație pe teren propriu în Euroliga feminină

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a pierdut cu 49-82 pe teren propriu în fața lui Fenerbahce Istanbul, în etapa a 13-a din Euroliga feminină. Prin rezultatul de miercuri, 24 ianuarie, covăsnencele au coborât la 2-11 bilanț în grupa A, iar formația din capitala Turciei a trecut la 11-2.

Sepsi: Morgan Green, Ștefania Cătinean, Borislava Hristova, Ellen Nystrom, Masa Jankovic

Fenerbahce: Yvonne Anderson, Sevgi Uzun, Napheesa Collier, Kayla McBride, Emma Meesseman

Deținătoarea trofeului Euroligii a răspuns cu un run de 9-0 după ce Sepsi a condus cu 4-2 în primele minute ale întâlnirii și reușita lui McBride a dus la un time-out pentru gazde la 4-11. Covăsnencele au intrat într-un deficit format din două cifre cu trei minute înainte de finalul sfertului inaugural (6-17), perioadă pe care Fenerbahce a încheiat-o la +8, scor 12-20. Turcoaicele au revenit în multiple rânduri la un ecart de peste 10 puncte și Anderson a făcut 18-32, moment în urma căruia a venit o perioadă mai eficientă pentru Sepsi. Gazdele s-au apropiat la 27-33 cu tripla lui Hristova, dar la pauză ecartul a devenit de 11 lungimi, 27-38.

Green le-a adus pe covăsnence din nou la -6 în debutul reprizei secunde și tot ea a fost precisă la 36-40, de unde însă Fener a răspuns cu 14 puncte la rând și s-a făcut 36-54 la jumătatea sfertului trei. Diferența a rămas în permanență formată din două cifre și s-a trecut la +23, astfel că actul s-a încheiat cu 40-63. Gereben a oprit perioada de șase minute fără coș marcat de Sepsi (43-67), iar de acolo gazdele au putut să pună doar șase puncte pe tabelă în decurs de șapte minute. Campioana României a cedat în cele din urmă cu 49-82 în fața lui Fenerbahce, formația condusă de Zoran Mikes fiind astfel la cea mai modestă prestație ofensivă în grupele Euroligii feminine.

Napheesa Collier a încheiat cu 21 de puncte și 8 recuperări pentru Fener, iar Emma Meesseman a contribuit cu 16 puncte, 5 recuperări, 4 intercepții și 3 pase decisive.

Principalele marcatoare ale lui Sepsi au fost Borislava Hristova (16 puncte, 3 recuperări, 4 mingi pierdute) și Morgan Green (12 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 5 mingi pierdute).

Ultimul meci pentru Sepsi-SIC în grupele Euroligii va avea loc pe 30 ianuarie în fieful lui ASVEL Lyon.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!