Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Înfrângere clară pentru Sepsi-SIC în încheierea etapei a 12-a din Euroliga feminină

Înfrângere clară pentru Sepsi-SIC în încheierea etapei a 12-a din Euroliga feminină

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a jucat în cursul serii de joi, 18 ianuarie, pe terenului lui DVTK Miskolc în ultima partidă din etapa a 12-a a Euroligii feminine. Campioana României a cedat cu 54-72 în Ungaria și a ajuns la 2-10 bilanț în grupa A.

DVTK: Kaila Charles, Nina Aho, Reka Lelik, Milica Jovanovic, Ana Tadic

Sepsi: Morgan Green, Borislava Hristova, Livia Gereben, Ellen Nystrom, Masa Jankovic

Maghiarele și-au format în mai multe rânduri un avantaj de patru lungimi în debutul partidei, Milica Jovanovic fiind cea care a dus scorul la 11-6 după ce și-a împărțit perechea de libere. Campioana României a solicitat peste puține secunde un timp de odihnă, dar run-ul celor de la DVTK s-a prelungit și ecartul a devenit de 10 puncte la 16-6, în timp ce primul sfert s-a încheiat cu 22-11. Gereben și Armanu și-au trecut numele pe lista marcatoarelor în debutul celui de-al doilea act, iar Morgan a contribuit cu un layup la 23-19. Sfertul excelent a continuat pentru Sepsi cu tripla lui Pasic (26-25), Charles fiind cea care a marcat după mult timp pentru gazde și în perioada rămasă până la pauză situația de pe tabelă s-a întors în favoarea covăsnencelor, pentru scurt timp, iar la vestiare s-a intrat cu 34-34.

Formația din Miskolc a avut opt puncte fără răspuns în primele cinci minute ale reprizei secunde și Zoran Mikes a cerut time-out la 42-34. Hristova a întrerupt run-ul gazdelor, Pasic a continuat prestația excelentă, dar Lelik, Jovanovic și Kanyasi au răspuns tot cu încercări precise de la distanță pentru 53-41, acesta fiind avantajul maxim din actul al treilea, perioadă care s-a încheiat cu 55-44. DVTK s-a desprins în continuare și s-a ajuns la +16 după punctele lui Tadic (62-46), iar gazdele s-au apropiat constant de borna celor 20 de puncte în față pe tabelă. Tripla lui Jovanovic a dus scorul la 72-50 cu trei minute înainte de final, iar până la expirarea timpului de joc situația s-a schimbat foarte puțin: 72-54.

Milica Jovanovic a contribuit cu 20 de puncte, 7 recuperări și 5/7 de la distanță pentru învingătoare, iar următoarele marcatoare ale lui DVTK au fost Kaila Charles (15 puncte, 14 recuperări, 4 pase decisive) și Reka Lelik (11 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive).

Jovana Pasic a răspuns cu 15 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții și 3/4 de la distanță pentru Sepsi, Borislava Hristova a avut 11 puncte cu 4/13 din acțiune, iar Morgan Green s-a aflat aproape de double-double (9 puncte, 9 pase decisive, 4 recuperări, 4 mingi pierdute).

Sepsi (2-10 bilanț) va juca pentru ultima dată pe teren propriu în acest sezon al Euroligii pe 24 ianuarie, adversara campioanei României urmând să fie Fenerbahce. DVTK (9-3) s-a calificat în sferturi în urma victoriei cu Sepsi și în runda viitoare va evolua la Valencia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!