Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ionel Brustur: „Îmi pare rău că situația a fost neclară până în ultimul moment și jumătate din echipă a plecat”

Ionel Brustur: „Îmi pare rău că situația a fost neclară până în ultimul moment și jumătate din echipă a plecat”

BC Sirius Târgu Mureș a suferit sâmbătă a doua înfrângere în această ediție de campionat, 34-76 pe terenul celor de la FCC Baschet Arad, locul 3 din sezonul trecut. Antrenorul mureșencelor a vorbit la final despre începutul greu de campionat, problemele care au dus la subțierea lotului, dar și despre confruntarea din cupă, de săptămâna viitoare.

„Un început de campionat destul de greu, cu o echipă nou-formată, formată în ultimul moment pentru că ne-am înscris în campionat în ultima zi a înscrierilor. Muncim, încercăm să formăm o coeziune, să ne cunoaștem și să începem să practicăm un baschet mai bun. Da, aceasta este dorința noastră, să mai aducem jucătoare. Până în pauza de iarnă sigur nu, dar vom vedea în perioada aceea”, a declarat Ionel Brustur la finalul partidei din etapa a 2-a a grupei Vest din LNBF. Mureșencele au pierdut în prima etapă cu 43-80 acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc.

Antrenorul a vorbit  despre problemele generate de colaps-ul Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureș, care a evoluat în LNBF în sezonul trecut. CSM a folosit o parte importantă din lotul cu care Sirius evolua în LNBF în sezonul 2017-2018, l-a avut pe bancă pe antrenorul Ionel Brustur și în staff pe președintele lui Sirius, Istvan Kiss. În vară s-a închis echipa de baschet feminin, iar BC Sirius s-a înscris în ultima zi de înscrieri în noua ediție de campionat, astfel că alb-roșiile nu se pot baza pe câteva jucătoare de bază din stagiunea precedentă.

„Ce-mi pare rău e că situația a fost neclară până în ultimul moment și jumătate din echipă a plecat din cauza asta, neștiind ce se va întâmpla. Acolo a fost cea mai mare problemă. Acum continuăm sub Sirius, vrem să facem o treabă frumoasă la Mureș. Suntem la început de drum, cu multe fete tinere, mai avem câteva acasă. Să sperăm că comunitatea va veni alături de noi și într-un timp relativ scurt să facem o echipă competitivă”, a adăugat Ionel Brustur.

Pentru Sirius Târgu Mureș urmează primul meci din turul inaugural al Cupei României, în deplasare cu CS Agronomia București. Formația bucureșteană face parte din grupa Est, în care s-au disputat până acum mai multe etape decât în grupa Vest.

„Va fi un meci extrem de greu în deplasare, mergem să ne jucăm șansele, sper să fie bine. Nu văd încă o favorită, trebuie să studiez adversarul să văd, nu ne-am întâlnit anul acesta”, a mai spus tehnicianul mureșencelor, care a vorbit și despre sistemul din campionat, cu grupe regionale în prima fază. „Mie, personal, mi se pare bun acest sistem de campionat, însă din păcate sunt diferențe mari între echipele care vor accede în primele șase și o parte din echipele care vor merge în partea a doua”, a concluzionat Ionel Brustur.

Partida dintre CS Agronomia București și BC Sirius Târgu Mureș este programată miercuri, 16 octombrie, de la ora 14:00, la Sala Agronomia București. Returul va fi după o săptămână la Târgu Mureș. Sirius va avea parte de o deplasare la Cluj-Napoca între partidele din cupă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!