Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Jucătoarea etapei a 11-a: Larisa Toma

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
10.03.2011

După o evoluție excelentă în meciul de la Alexandria, în care a reușit un double double, contribuind cu 21 de puncte și cu zece recuperări la succesul echipei sale, BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad, scor 79-71, Larisa Toma este, în opinia totalbaschet.ro, ”Jucătoarea etapei a 11-a”.

Pivotul formației din Arad a avut procentaje foarte bune atât la aruncările din acțiune, acolo unde a fructificat opt din cele 11 încercări, cât și la linia de pedeapsă, de unde a transformat cinci din cele șase ”libere” de care a beneficiat. Cu doar o singură posesie pierdută, Larisa Toma și-a mai trecut în cont două pase decisive și două intercepții și a avut un indice de eficiență de 31 de unități.

Larisa Toma a avut un meci foarte dificil în această rundă, având adversare experimentate în spațiul de trei secunde, acolo unde a trebuit să oprească elanul din faza de atac al tandemului Nevena Saponjic - Vorela Rus, două dintre cele mai ofensive jucătoare pe postul de pivot din Divizia A1. Saponjic și Rus au totalizat, împreună, 23 de puncte, cu două mai mult față de performanța baschetbalistei grupării din Arad.

Ancuța Stoenescu, Bianca Vescan și Claudia Pop au concurat cu Larisa Toma

Potrivit totalbaschet.ro, cu 24 de puncte, patru recuperări și trei intercepții, Ancuța Stoenescu a fost una din candidatele la ”Jucătoarea etapei”. Chiar dacă nu a avut nicio posesie pierdută și un indice al eficienței de 22 de unități, jucătoarea echipei Bega Danzio Timișoara nu a avut o partidă foarte dificilă în Capitală, împotriva formației Rapid București.

Prestația Biancăi Vescan, de la Sepsi Sfântu Gheorghe, a fost una excelentă în meciul pe care jucătoarele pregătite de Attila Vereș și l-au adjudecat în Capitală, scor 88-55, cu Olimpia. Vescan a reușit un double double, 25 de puncte, 11 recuperări, la care a mai adăugat patru pase decisive și o intercepție. Faptul că pivotul lui Sepsi a avut cinci greșeli neforțate într-o partidă nu foarte dificilă a făcut ca baschetbalista să rateze performanța de a deveni MVP-ul rundei.

Claudia Pop, de la CSM Satu Mare, a totalizat 18 puncte, șapte recuperări și trei pase decisive pentru echipa sa în victoria de pe propriul teren, scor 88-53 cu SCM Universitatea Craiova, însă jucătoarea pregătită de Dan Fleșeriu a avut două posesii pierdute și un număr de mingi câștigate pe recuperare și pe intercepție sub reușitele Larisei Toma.

Cele mai bune jucătoare din Divizia A1, faza a doua a primei ligi
Etapa Jucătoare Echipă Meciul Performanță
1 Janina Simionca SCM Univ. Craiova Craiova - Sepsi 74-51 30 de puncte
2 Fatou Kine Kane SCM Univ. Craiova Craiova - Bega 74-58  24 de recuperări
3 Amra Mehmedic CSM Satu Mare Satu Mare - Arad 63-47  27 de puncte
4 Andrea Walker Sepsi Sf. Gheorghe Sepsi - Olimpia 86-60  23 de recuperări
5 Ildiko Vass Sepsi Sf. Gheorghe Rapid - Sepsi 39-71 22 de puncte
6 Ramona Tarța SCM Univ. Craiova Craiova - Olimpia 89-81 35 de puncte
7 Anita Teilane CSM Satu Mare Satu Mare - Sepsi 70-53 25 de puncte
8 Andrea Walker Sepsi Sf. Gheorghe Sepsi - Craiova 78-39 Eficiență: 51
9 Anca Stoenescu Bega Danzio Bega - Craiova 81-78 23 de puncte
10 Nevena Saponjic CST Alexandria Alexandria - Olimpia 77-59 28 de puncte
Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!