Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Jucătoarea etapei a cincea: Biljana Pesovic

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
25.10.2011

Chiar dacă nu a reuşit procentaje excepţionale la aruncările din acţiune, mai ales de la semidistanţă, Biljana Pesovic, de la echipa BCM Danzio Timişoara, este, în viziunea totalbaschet, MVP-ul etapei a cincea, la feminin. Baschetbalista a fost coşghetera partidei dintre gruparea bănăţeană şi Olimpia Braşov, scor 79-59, întâlnire în care a marcat 26 de puncte.

Pesovic a finalizat patru din cele opt aruncări din acţiune, în spaţiul de două puncte, însă a fost aproape perfectă din spatele semicercului, acolo unde a avut un procentaj de 83%, transformând cinci din cele şase încercări. La linia de pedeapsă, echipiera grupării din Banat nu a ratat nimic şi a mai adpugat alte trei puncte în statistica sa. Baschetbalista nu a pierdut decât o singură posesie în jocul cu Olimpia Braşov.

Cu 37 de unităţi la indicele de eficienţă, Biljana Pesovic a fost, de departe, liderul rundei la acest capitol. La recuperare, jucătoarea şi-a mai adjudecat opt mingi câştigate, două dintre acestea în atac, la care a mai adăugat alte şase pase decisive şi trei intercepţii în aproximativ 35 de minute petrecute pe teren, având, în final, un randament de 1,05.

Hicks şi Hoskins au avut şi ele evoluţii bune

Cu o double double, Veronica Tatiana Hicks, de la echipa Nova Vita Târgu Mureş, ar fi putut intra şi ea în lupta pentru primul loc, însă baschetbalista grupării ardelene a avut, în opinia totalbaschet, un meci mai uşor decât Biljana Pesovic. Hicks şi-a trecut în cont 20 de puncte, zece recuperări, patru pase decisive şi trei intercepţii. Cele cinci posesii pierdute au făcut ca sportiva grupării din Târgu Mureş să nu devină liderul acestei etape.

Brandie Hoskins a făcut un nou meci bun pentru SCM Craiova, baschetbalista având o statistică destul de bună. 26 de puncte, şapte recuperări, o pasă decisivă, trei intercepţii şi un indice de eficienţă de 21 de unităţi au fost părţile pozitive ale componentei grupării din Bănie. Cele şase mingi trimise către adversar au contat enorm în stabilirea liderului acestei runde.

Cele mai bune jucătoare din Divizia A, sezonul regulat
Etapa Jucătoare Echipă Meciul Performanţă
1 Chrissy Givens CSM Târgovişte CSM Târgovişte - Braşov 81-42 21 de puncte
2 Brandie Hoskins SCM Craiova SCM Craiova - CSM Sportul 88-62 Eficienţă: 31
3 Brandie Hoskins SCM Craiova BCM Danzio - SCM Craiova 60-71 32 de puncte
4 Veronica Hicks Târgu Mureş SCM Craiova - Nova Vita 52-72 Eficienţă: 33

Notă: În stabilirea jucătoarei etapei, la feminin, redacţia totalbaschet nu ţine cont numai de indicele de eficienţă al sportivei sau de punctele marcate. În calcul mai intră dificultatea meciului, un număr cât mai puţin de greşeli neforţate dar şi procentajul la aruncările de la distanţă şi semidistanţă, raportate la minutele petrecute pe teren.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!