Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kayla Mobley, din nou de neoprit pentru ACS KSE Târgu Secuiesc în duelul cu liderul Grupei Galbene

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.02.2019

ACS KSE Târgu Secuiesc și CSM Târgu Mureș au deschis returul în Grupa Galbenă din Liga Națională de Baschet Feminin. Covăsnencele au câștigat cu 75-61, pe sferturi: 20-13, 29-17, 15-17, 11-14. Kayla Mobley a reușit o nouă prestație foarte bună pentru gazde, cu 41 de puncte și 13 recuperări. Alte două jucătoare au încheiat în double-double. CSM Târgu Mureș rămâne lider în a doua grupă valorică după acest rezultat, iar ACS KSE Târgu Secuiesc se apropie de cele două formații din față care pot urca în play-off.

După o săptămână de pauză, Grupa Galbenă s-a reluat cu partida dintre ACS KSE Târgu Secuiesc și CSM Târgu Mureș. Gazdele le-au avut în 5-ul de start pe Iringo Debreczi, Noemi Boloni, Helga Csurulya, Ramona Danalache și Kayla Mobley. Oaspetele au început meciul cu Angel Robinson, Alina Pop, Antonia Radu, Bianca Voica și Kata Meszaros.

Robinson a deschis scorul, iar Mobley reușea prima triplă a meciului. Radu și Robinson le-au dus pe vizitatoare la +3. Au urmat mai mult de trei minute în care mureșencele nu au înscris și Mobley a pus 6 puncte pe tabelă pentru 9-6. Robinson și Voica le-au dus din nou pe mureșence la conducere, de la linia de fault, scor 11-13. În ultimele două minute și jumătate ale sfertului au marcat doar Mobley și Danalache pentru covăsnence, iar scorul primei pauze a fost 20-13.

Robinson a marcat prima în sfertul secund, dar au urmat alte trei minute fără coș pentru echipa ei. Debreczi, Mobley și Holinka Miklos le-au distanțat pe gazde la 30-15 în minutul 13. Diferența a continuat să crească până la 23 de puncte în minutul 17. Oaspetele au reușit să se apropie spre finalul sfertului grație unor reușite de la distanță. La jumătatea partidei tabela arăta 49-30.

Jocul a curs în favoarea covăsnencelor și în startul reprizei secunde, iar Debreczi a scuturat plasa de la distanță pentru un ecart de 25 de puncte în minutul 25. Meszaros, Pop și Radu au micșorat diferența la 16 puncte, după mai mult de patru minute fără coș pentru ACS KSE. La ultima pauză scorul a fost 64-47. Sfertul patru le-a revenit mureșencelor cu trei puncte, astfel că scorul final a fost 75-61.

 

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 41 de puncte în 40 de minute. Americanca a încheiat meciul cu 17/25 la șuturile din semicerc, 1/8 de la distanță și 4/5 de la linia de fault. A fost din nou în double-double cu 13 recuperări (5 ofensive/8 defensive). A mai avut 4 mingi pierdute, 5 intercepții și 3 capace, pentru +42 indice al eficienței. În double-double pentru gazde a fost și Iringo Debreczi cu 11 puncte și 13 recuperări. De la ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Danalache 9 puncte (6 recuperări), Csurulya 9 și Holinka Miklos 5.

Angel Robinson a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 24 de puncte, fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. Antonia Radu a încheiat în double-double cu 10 puncte și 11 recuperări. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Voica 12 puncte (7 recuperări, 5 assist-uri), Meszaros 9 puncte și Pop 6.

ACS KSE Târgu Secuiesc bifează a 8-a victorie în a doua grupă valorică din LNBF, în timp ce pentru CSM Târgu Mureș a fost a 6-a înfrângere. Mureșencele sunt liderele Grupei Galbene cu 30 de puncte (12 victorii/6 eșecuri), dar nu pot accede în play-off, conform prevederilor din regulament, pentru că echipa este nou-înființată. Pentru ultimul loc care duce în play-off lupta părea că se dă între CSU CSM Oradea și Rapid București. Bihorencele sunt pe doi cu 26 de punte (11/5), dar s-au confruntat cu multe probleme financiare în ultima perioadă și este posibil să iasă din această luptă. Rapidul este pe trei cu 25 de puncte (9/7), urmând să joace în 12 februarie meciul din această rundă, acasă cu CSM Alexandria. ACS KSE Târgu Secuiesc este pe 4 cu 25 de puncte (8/9).

În etapa următoare, din 17 februarie, CSM Târgu Mureș primește vizita Rapidului. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc urmează o deplasare pe terenul Agronomiei București.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!