Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kristina Higgins, la VBW CEKK Cegled în sezonul 2019-2020

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.07.2019

Kristina Higgins, la VBW CEKK Cegled în sezonul 2019-2020

Kristina Higgins părăsește Liga Națională de Baschet Feminin după trei sezoane în care a evoluat pentru două echipe. A debutat în Europa la Olimpia CSU Brașov, pentru care a jucat două sezoane în care a fost pe locul 3 în campionat. Pivotul a câștigat eventul în ultimul sezon cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Americanca de 25 de ani va juca la VBW CEKK Cegled în sezonul următor.

Kristina Higgins a adunat peste 90 de meciuri în Liga Națională de Baschet Feminin în cele trei sezoane. În ultimul a jucat 33 de partide pentru campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, fiind în double-double în 20 dintre acestea. A avut medii de 16,1 puncte, 10,8 recuperări, 1,7 assist-uri, 1,8 turnovers și 1,4 intercepții în 28:13 minute, cu 24,1 eficiență.

A jucat în 4 partide din ultima ediție a Cupei României, cu medii de 14,8 puncte, 10,5 recuperări, 1,5 assist-uri și 1,8 turnovers în 28:35 minute, cu 21 eficiență. Alături de alb-verzi a debutat și în EuroCup Women. În 6 meciuri a avut medii de 10,3 puncte, 10,7 recuperări, 1,3 assist-uri, 2,7 turnovers și 1 intercepție în 32.9 minute, cu 14,8 eficiență.

În cele două sezoane precedente, la Olimpia CSU Brașov, a jucat 33 și 26 de meciuri în campionat, cu medii de 11,4 puncte, 11,6 recuperări și 1,6 assist-uri cu 20 eficiență în 33:57 minute și 14,6 ppg, 13,2 recuperări, 1,6 assist-uri și 24,5 eficiență în 33:37 minute. A strâns 34 de double-double-uri în LNBF pentru alb-albastre. Cu acestea a disputat și finala cupei în 2017, cea pierdută dramatic de brașovence la un punct, cu coșul din final anulat după vizionarea filmărilor.

Campionatul maghiar va fi al doilea din Europa în care va juca Higgins. Aceasta a debutat în baschetul european în LNBF, după ce a jucat pentru Baylor în NCAA până în 2016. La VBW CEKK Cegled pivotul va da de o altă americancă trecută prin campionatul românesc, Ketia Swanier. În ultimul campionat Cegled a fost pe locul 8 în sezonul regulat. În primul tur de play-off a pierdut cu 0-2 cu Sopron Basket, formație neînvinsă în ultima ediție de campionat.

VBW CEKK Cegled a evoluat și în EuroCup în ultimul sezon, fiind pe ultimul loc în grupa I, după BLMA, Lyon Asvel Feminin și Rutronik Keltern. Formația maghiară a pierdut toate cele șase partide. Aceasta ar putea să întâlnească BLMA și în următoarea ediție a EuroCup, în grupa G urmând să ajungă învinsa dintre BLMA și Olympiacos, din calificările Euroligii. Au mai fost repartizate în grupa G Valencia BC și Basket Namur Capitale.

Reamintim că ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a despărțit de patru dintre stranierele cu care a terminat sezonul 2018-2019, pe lângă Higgins fiind pe lista plecărilor Angelika Slamova (la Arka Gdynia), Marina Solopova (la Union Saint-Armand Porte du Hainaut) și Peyton Whitted. Dintre straniere au rămas doar Jovana Pasic și Kristina Topuzovic pentru sezonul următor, iar dintre jucătoarele autohtone au rămas la echipă Annemarie Godri-Părău, Ildiko Mîrne-Nagy, Ioana Ghizilă, Nora Demeter și Renata Kovacs. Până acum Sepsi le-a transferat pe Chrissy Givens, Andra Mandache, Nicolett Orban și Natalie Butler.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!