Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

KSE Târgu Secuiesc se impune clar pe terenul lui Sirius Târgu Mureș în etapa 1 din grupa Vest

KSE Târgu Secuiesc se impune clar pe terenul lui Sirius Târgu Mureș în etapa 1 din grupa Vest

BC Sirius Târgu Mureș a primit vizita celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc în prima etapă din grupa Vest a LNBF. Diferența s-a făcut încă din din primul sfert și covăsnencele au început meciurile oficiale cu o victorie. Scorul a fost 43-80, pe sferturi: 7-30, 8-20, 14-11, 14-19. Kayla Mobley a fost cea mai bună marcatoare a partidei, reușind un double-double la revenirea în LNBF și a fost urmată de alte colege în double-digits, în timp ce de la gazde 8 a fost cea mai mare cifră de puncte înscrise.

BC Sirius Târgu Mureș a revenit în Liga Națională după un sezon de absență (în care CSM-ul a reprezentat Târgu Mureș în competiția senioarelor). Ionel Brustur a început partida cu Cristina Badi, Andreea Feiseș, Kata Meszaros, Emese Gal și Brittney Dunbar. ACS KSE Târgu Secuiesc, cu Arpad Farkas preluând funcția de antrenor principal, le-a avut în primul 5 pe Timea Czimbalmos, Jade Vega, Kinga Reka Domokos, Ramona Danalache și Kayla Mobley.

După un minut cu ratări de ambele părți, Czimbalmos a deschis scorul, iar Mobley, Domokos și Vega l-au dus la 0-8. Badi a marcat primele două puncte ale gazdelor în minutul 4, dar alb-roșiile nu și-au regăsit ritmul în atac. Mobley, Vega (cu prima triplă) și Holinka Miklos au mărit ecartul la 15 lungimi când se trecea în a doua parte a primului sfert. Holinka Miklos a reușit două triple la rând și mărea diferența la 26 de puncte. Ignat-Kleemann și Dunbar au înscris în finalul sfertului și scorul primei pauze a fost 7-30.

Sfertul doi a început la fel ca primul, cu ratări ale ambelor echipe. Mobley a marcat primele puncte în această perioadă de joc. Au urmat coșuri de la distanță reușite de Meszaros, Holinka-Miklos și Mobley, după care oaspetele se desprindeau la peste 30 de puncte. La pauza mare tabela arăta 15-50. Ecartul s-a menținut între 31 și 35 de puncte în sfertul trei, singurul adjudecat de gazde, pentru trei puncte. Scorul ultimei pauze a fost 29-61. Alb-roșiile nu au putut să reducă diferența sub 29 de puncte în sfertul patru. Oaspetele au înscris ultimele 6 puncte și s-au distanțat în final la 43-80.

ACS KSE Târgu Secuiesc a făcut diferența din semicerc, cu 30 de coșuri de două puncte reușite față de 11. Vizitatoarele au marcat de 6 ori de la distanță, față de 4, în timp ce gazdele au marcat mai mult de la linia de fault, 9-2. 36-45 a fost scorul la recuperări, 12-27 la puncte înscrise după greșeli adverse și 16-30 la puncte reușite de rezerve.

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, în double-double cu 14 recuperări, plus 5 pase decisive. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Vega 17 puncte (5 assist-uri), Debreczi 11 puncte (6 recuperări), Holinka-Miklos 11 puncte (3x3), Domokos 6 puncte, Czimbalmos 4, Kozman 4 și Bandi 4 puncte.

Pentru BC Sirius Târgu Mureș au înscris: Meszaros 8 puncte, Gal 8, Bobar 7 puncte (5 recuperări), Badi 5 puncte (5 recuperări), Dunbar 5 puncte (6 recuperări), Ignat Kleemann 4 puncte, Szasz 3, Borșan 2 și Feiseș 1 punct.

Pentru BC Sirius Târgu Mureș urmează un meci în deplasare cu FCC Baschet Arad, sâmbătă. ACS KSE Târgu Secuiesc primește luni vizita Universității Cluj în runda a 2-a.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!