Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

KSE Târgu Secuiesc se impune în partida de pe terenul Universității Cluj

KSE Târgu Secuiesc se impune în partida de pe terenul Universității Cluj

KSE Târgu Secuiesc a deschis etapa a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin cu un succes obținut pe terenul Universității Cluj, scor 80-61, într-un meci disputat vineri (04.02). Diferența a început să se facă în special începând cu a doua parte a sfertului al treilea, când oaspetele au prins un run de 17-3.

Alb-negrele au avut un prim 5 alcătuit din Johnson, Uiuiu, Mihășan, Al Ash Hab și Rubin, iar KSE a replicat prin Corda, Debreczi, Kozman, Lewis și Welch Coleman.

Covăsnencele au început excelent partida, 10-2, iar după nici patru minute gazdele cereau time-out, momentul nefiind prielnic și Corda a scuturat de două ori plasa de la distanță pentru 16-2. Rubin a oprit seria oaspetelor și a înscris de două ori la rând, 18-6, pentru ca ulterior clujencele să vină în mai multe rânduri la opt puncte în urma adversarelor și primul sfert s-a terminat cu 22-14 în favoarea lui KSE.

Johnson și Uiuiu au contribuit pentru un run de 7-0 al Universității, diferența devenind minimă pe tabelă, 22-21. Taylor a reușit primele puncte pentru Târgu Secuiesc în sfertul al doilea, dar apoi Universitatea Cluj a replicat și Al Ash Hab își ducea formația în față, 25-24, momentul fiind stopat de Corda și Lewis (29-25). În ultimele trei minute ale reprizei, alb-albastrele au putut să se desprindă la două posesii în câteva secvențe, dar la cabine s-a intrat cu 36-34.

Revenirea de la cabine a fost foarte bună pentru „studente”, care au început sfertul al treilea cu un run de 8-0 și conduceau cu 42-36 printr-un coș reușit de Uiuiu, iar după time-out oaspetele au oprit seria cu o reușită semnată de Welch Coleman. Tot Uiuiu a fost cea responsabilă cu un nou coș important, prin care Universitatea mergea la 48-41 la jumătatea sfertului, dar avea să fie penultima reușită din acțiune până la încheierea parțialului. KSE Târgu Secuiesc a răspuns cu un run de 17-3 și tripla lui Welch Coleman a fost bună pentru 58-51.

Covăsnencele s-au dus în primă fază la +13 în sfertul al patrulea, 66-53, de unde s-a ajuns ulterior la 77-56 în ultimele trei minute ale partidei. Clujul a pus doar 10 puncte pe tabelă în acest sfert, încasând în total 22 și scorul final a fost 80-61 pentru KSE Târgu Secuiesc. Formația pregătită de Ljubomir Kolarevic bifează al treilea succes în deplasare în acest sezon al LNBF.

KSE Târgu Secuiesc ajunge la 6-7 bilanț și o să joace pe teren propriu cu CS Agronomia București, iar Universitatea Cluj coboară la 6-8 și se deplasează la Arad în cadrul etapei următoare.

Ines Corda s-a remarcat în acest meci cu 26 de puncte marcate, având 50% procentaj din acțiune. De la Universitatea Cluj principala marcatoare a fost Taneka Rubin (18 puncte).

*foto: arhivă Facebook KSE Basket

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!