Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Laura Vaida își continuă cariera peste ocean

Laura Vaida își continuă cariera peste ocean

Laura Vaida a făcut pasul către NCAA. Pivotul va juca Loyola Marymount University, care evoluează în West Coast Conference în NCAA. Jucătoarea de 18 ani a fost printre revelațiile ultimei ediții de LNBF, debutând în acest sezon în competiție alături de CSM Târgoviște.

Laura Vaida a fost cea mai bună recuperatoare a lui CSM Târgoviște în ediția 2018-2019 a LNBF. Aceasta s-a înțeles încă din timpul sezonului precedent cu Loyola Marymount University. Noua sa formație a fost la jumătatea clasamentului în West Coast Conference din NCAA în stagiunea precedentă.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vaida Laura (@laura_cea_vaida) on

Pivotul de 18 ani și 1,92 înălțime a debutat în Liga Națională în ultimul sezon și a devenit o piesă de bază pentru formația dâmbovițeană. A bifat 26 de meciuri de campionat, cu medii de 7,2 puncte, 7,5 recuperări, 0,6 assist-uri, 1,8 turnovers și 0,8 capace în 20:06 minute, cu 11,6 eficiență. A crescut de la 1,1 puncte pe meci și 1,6 recuperări în 8 minute în prima fază a LNBF, la 9,6 ppg și 8,7 recuperări în 25:30 minute în faza a doua a sezonului regulat, cu 14,3 eficiență. În play-off a avut 10,1 ppg, 12,3 recuperări și 1,6 capace, cu 19 eficiență în 25:27 minute. A încheiat în double-double 8 jocuri în LNBF.

A disputat și patru partide în Cupa României, cu medii de 8 puncte, 6,3 recuperări, 2 assist-uri, 1,8 turnovers, 1,5 eficiență și 1 capac în 26:20 minute, cu 11,5 eficiență. Are în palmares titluri la junioare cu Olimpia București sau CSS CSM Târgoviște. Cu formația dâmbovițeană a jucat și în Liga 1.

Vaida a reprezentat România și la turneele de junioare. În această vară a fost cea mai eficientă jucătoare din tabăra tricoloră la europeanul U18, divizia B, disputat la Skopje. În 8 partide a avut medii de 8,3 puncte, 7,4 recuperări, 1,6 pase decisive și 1 capac în 16.9 minute, cu 12,5 eficiență medie. S-a accidentat după o lovitură primită în cap în penultimul meci din faza grupelor la acel turneu și după aceea a jucat mai puține minute, nefiind forțată de staff.

De la CSM Târgoviște au mai plecat în această vară două tinere sub 23 de ani. Ștefania Cătinean s-a dus la campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, iar Carla Popescu s-a alăturat vicecampioanei CSM Satu Mare. Formația dâmbovițeană a aflat la finalul lunii august că poate participa în noua ediție a LNBF, în care nu poate avea jucătoare străine, iar Cătălin Tănase rămâne pe bancă.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!