Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Lecţia de la "Istanbul". Alexandria o spulberă pe BCM Danzio, 71-47

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
20.10.2012

71-47
  Etapa a VI-a  

"De la Timişoara se vede Viena, de la Alexandria se vede Istanbulul", e una din replicile celebre ale ultimelor sezoane din baschetul feminin românesc. Geografic vorbind, din Camlica Hill de la 288 de metri poţi să te lansezi cu parapanta şi să zbori deasupra Vienei, al cărui maxim el vârful Catedralei Sf. Stephan situat la 171 de metri deasupra mării. Azi, Danzio a venit să planeze deasupra Alexandriei, dar a căzut de sus... de sus de tot!

Un duel aparent dezechilibrat între a patra clasată, BCM Danzio Timişoara şi penultima în ierarhie. BC Alexandria abia a reuşit să câştige primul meci etapa trecută, în timp ce "panterele roz" au băut şampanie rundă de rundă. "O echipă mai slăbuţă decât în sezonul trecut", spunea Dan Ionescu despre trupa din Teleorman. Poate, dar nu azi.

Gazdele au reuşit să se mobilizeze şi au administrat Timişoarei un eşec la care are timp să mediteze în drum spre casă, pe ritm de Mozart dacă le ajută.

Jocul a fost echilibrat doar în primul sfert şi părea că se va da o luptă strânsă. Alexandria şi-a adjudecat primele zece minute cu 16-14. Cam atât a jucat Timişoara. 

În sfertul secund a început sarabanda ratărilor pentru oaspete, care s-au întrecut în mingi pierdute şi ocazii irosite. În plus, apărarea a fost surclasată destul de des. Pesovic a avut o zi în care poate candida la "cea mai slabă jucătoare a rundei", iar cu excepţia lui Brown, restul jucătoarelor nici nu au contat. Timişoara a fost mai aridă în atac decât sunt dealurile din jurul Istanbulului. În schimb, trupa lui Mădălin Piperea a marcat constant prin Arlen şi Lyons, ajutate şi de Rus. Sfertul secund a fost cel care a rupt ritmul şi a făcut diferenţa. A fost 19-6 pentru gazde şi la pauză Alexandria conducea cu 35-20.

După ieşirea de la cabine nu s-au schimbat prea multe în joc. Timişoara a ratat destul de mult în continuare, în timp ce gazdele şi-au văzut de joc. A fost o cursă de urmărire în care oaspetele s-au zbătut mult, dar au reuşit puţin. S-a terminat 15-13 în sfertul trei şi erau 22 de puncte distanţă înaintea ultimelor zece minute.

Chiar dacă avea în mare parte asigurată victoria, trupa din Teleorman a călcat şi mai tare pedala de acceleraţie. Orgoliul şi-a spus cuvântul şi Alexandria nu a ratat ocazia de a-i administra Timişoarei o lecţie. Cu 21-14 în ultimul sfert şi 71-47 la final, gazdele au sărbătorit o victorie concludentă în faţa unei formaţii "de dincolo de munţi", care a avut o singură marcatoare veritabilă, Tiffany Brown, multe mâini moarte şi o atitudine de superioritate. Plus 24 de puncte pe tabelă, plus 10 la recuperări (34-24), plus 10 la pase decisive (26-16) şi nota 10 pentru dăruire pentru Alexandria.

Principalele marcatoare:

BC Alexandria: Lyons 17p, Arlen 17p, Rus 12p, Arnold 9p.

BCM Danzio: Brown 13p, Fodor 6p.

1 comentariu la aceasta stire:
  • garibaldy :

    victorie
    Domnule Ionescu trebuie sa ascultati mai des prognoza meteo.
    La Alexandria au fost 24 de grade cu plus pentru noi .
    Cu multa stima

    cu 11 ani în urmă (21.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!