Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Leeza Burdgess, noul pivot de la FCC ICIM Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.08.2018

Leeza Burdgess revine în campionatul românesc după ce în această vară a jucat în Australia. Americanca a evoluat în sezonul precedent pentru CS SCM Timișoara și a fost a treia la numărul total de recuperări. Acesta este capitolul la care noua sa formație, FCC ICIM Arad, a avut probleme în ediția precedentă a LNBF.

Galben-albastrele și-au adus un pivot care recuperează mult, ceea ce le-a lipsit în sezonul precedent. Atunci FCC ICIM Arad a fost a 7-a în campionat atât la numărul total de recuperări (898), cât și la medie (35.92/meci). Ocupantele podiumului la finalul sezonului au stat cel mai bine și la recuperări, toate cele trei având peste 1100 mingi prinse la panou. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov au avut medii de peste 41 de recuperări/partidă, cu brașovencele apropiindu-se de 43.

Leeza Burdgess a fost a 3-a recuperatoare în primul său sezon în Liga Națională. Pivotul de 1,94 a avut un total de 235 de mingi prinse la panou în 25 de partide alături de CS SCM Timișoara. Când s-au strâns restanțele la formația de pe Bega, Burdgess a fost trecută ca disponibilă pe site-ul agentului său, la fel ca și Conwright. Fundașul a plecat în Rusia, dar pivotul a continuat la SCM până la finalul sezonului.

În campionat, americanca de 27 de ani (împlinește 28 la finalul lunii octombrie) a contribuit cu 11.7 puncte/meci, 9.4 recuperări, 2.2 pase decisive o intercepție și un capac în 31:46 minute/meci. A avut 3.1 mingi pierdute/partidă și nu a aruncat deloc de la distanță. A înscris 49.3% la șuturile de două puncte și a avut 62.6% de la linia de fault, pentru o eficiență medie de 15.6. A fost de 11 ori în double-double în cele 25 de meciuri din campionat.

Burdgess a jucat și în 4 partide din Cupa României, unde alb-violetele au ajuns până în semifinale. Americanca a avut medii de 11 puncte, 9.8 recuperări, 2 pase decisive, 2.5 turnovers, 0.8 intercepții și 0.5 capace în 25:02 minute, cu 16.5 eficiență medie.

Pivotul a mers în Australia după ce a plecat de la Timișoara. În această vară joacă pentru North Gold Coast Seahawks în Queensland Basketball League, unul din campionatele statale. North Gold Coast este la mijlocul clasamentului, cu 9 victorii și 9 înfrângeri. Burdgess are medii de 13.42 puncte, 9 recuperări și 2.11 pase decisive în 19 partide cu formația australiană, în 27 de minute/meci.

Înainte să ajungă la Timișoara, americanca a jucat în Bulgaria, la Montana 2003. A mai evoluat de-a lungul carierei în Turcia (în prima și în a doua ligă, ultima dată la Mersin BSB) și Elveția (Metanord Bellinzona). În NCAA a jucat la Pittsburg și La Salle.

Leeza Burdgess este a 10-a jucătoare anunțată de FCC ICIM Arad în lotul pentru următorul sezon. La Arad va fi din nou colegă cu Dora Ardelean, cu care a jucat împreună și la Timișoara. Formația de pe Mureș a mai anunțat până acum trei straniere: Brankica Hadzovic (singura rămasă din sezonul trecut), Miljana Dzombeta și A’Lexus Harrison. Noul antrenor, Miljan Medvedj, a păstrat două românce în lot din sezonul trecut, Adela Mercea și Anamaria Ciotir. Li se alătură Dora Ardelean, Marta Fodor, Teodora Neagu și Rita Bartok.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!