Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Liderul ACS Sepsi SIC joacă pe terenul ultimei clasate din Grupa Roșie a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.01.2019

Universitatea Cluj primește sâmbătă, de la ora 18:30, vizita liderului la zi din Liga Națională de Baschet Feminin, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Cele două echipe sunt despărțite de 8 puncte în clasament. Dacă deținătoarea titlului a avut un parcurs fără greșeală până acum în campionat, „U” a obținut primul succes în prima etapă a fazei a doua și a stat în ultima rundă a anului trecut.

Universitatea Cluj și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc sâmbătă pentru a 3-a oară în acest sezon. Alb-verzile s-au impus confortabil în ambele dueluri de până acum. Turul s-a disputat pe terenul clujencelor, în 28 octombrie, și covăsnencele s-au impus cu 97-65, deși erau între două meciuri din EuroCup. Arlesia Morse, de la gazde, a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, iar Irina Părău a înscris 12 puncte plus 8 recuperări. Kristina Higgins a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren atunci, cu 23 de puncte și 8 recuperări pentru oaspete. Pentru ACS Sepsi SIC au mai fost în double-digits: Peyton Whitted cu 16 puncte, Ioana Ghizilă cu 15, Jovana Pasic cu 11 și Angelika Slamova cu 10.

Returul s-a disputat în 9 decembrie și le-a revenit tot elevelor lui Zoran Mikes, cu 77-56. Kristina Higgins termina atunci în double-double, cu 18 puncte și 12 recuperări. De la ACS Sepsi SIC au urmat-o: Ioana Ghizilă cu 15 puncte, Peyton Whitted cu 12 și Renata Kovacs cu 11 puncte. Arlesia Morse a fost, din nou, cea mai bună marcatoare a clujencelor, cu 17 puncte, urmată de Rishonda Napier cu 13 și Irina Părău cu 11.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este pe prima poziție în Grupa Roșie, cu 20 de puncte după 11 victorii din 11 (are două puncte mai puțin din cauza acelei depunctări). CS Universitatea Cluj încheie clasamentul primei grupe valorice, cu 12 puncte după o victorie și 10 eșecuri.

Ambele echipe au stat deja o etapă în faza a doua a campionatului. Alb-verzile au stat în prima rundă și s-au impus în a doua cu 82-60 acasă, cu Phoenix Știința Constanța, echipa venită din a doua grupă valorică. Universitatea Cluj va fi la al 4-lea meci consecutiv pe propriul teren. În prima etapă din faza a doua, clujencele au reușit prima victorie din acest sezon, 80-74 cu Olimpia CSU Brașov. Alb-negrele au stat în etapa din 29 decembrie.

Zoran Mikes a avut la ultimul meci doar patru straniere pe foaia de joc (Kristina Higgins, Peyton Whitted, Marina Solopova și Angelika Slamova), după ce a început sezonul cu șase în lot, pentru competiția europeană. Jovana Pasic s-a accidentat la umăr într-un meci din EuroCup, în Rusia, și de atunci nu a mai putut juca, iar Dominique Allen a apărut ultima dată pe foaia de joc la meciul precedent de pe terenul clujencelor.

De partea cealaltă, Universitatea are trei straniere: Arlesia Morse, Rishonda Napier și Aleksandra Begenisic. Cele trei sunt liderele clujencelor la statisticile importante. Morse are 17 puncte pe meci, Begenisic 7,9 recuperări și Napier 4,8 pase decisive. Toate româncele din formația pregătită de Carmin Popa au sub 23 de ani. Zoran Mikes are la dispoziție jucătoare autohtone cu multă experiență și titluri în palmares, iar Ioana Ghizilă este principala tânără sub 23 de ani folosită de campioană.

Kristina Higgins este coșghetera covăsnencelor în campionat, cu 19,6 puncte pe meci. Pivotul american are și 12,5 recuperări pe partidă, iar Annemarie Godri-Părău a oferit 6,9 pase decisive pe meci. Căpitanul lui Sepsi n-a intrat deloc în ultimul meci de anul trecut, cu constănțencele.

Deținătoarea titlului are cel mai bun atac din Grupa Roșie, cu 83,4 puncte înscrise pe partidă și are o medie de 61,6 puncte primite. Universitatea Cluj are cel mai puțin prolific atac din prima grupă valorică, cu 62,2 puncte marcate pe meci și a primit 76,7 puncte. Clujencele au un bilanț de o victorie și 5 înfrângeri pe propriul teren în campionat, în timp ce covăsnencele au 5 victorii din 5 jocuri în deplasare.

Alb-verzile au medii mai bune la toate capitolele importante: recuperări (43,4 față de 37,6), pase decisive (22,1 față de 11,8), intercepții (10,5 la 8,6), capace (1,6 la 1,3) și mingi pierdute (15,5 la 19,5). Elevele lui Carmin Popa au mai puține faulturi, 16,3 față de 18,3. ACS Sepsi SIC stă mult mai bine la procentajul de reușită din semicerc, cu 56,1% față de 41,8%. Campioana are un plus și la triple (31,8% față de 27,2%) și libere (74,3% la 74,1%).

Din 2012 până acum au fost 25 de confruntări directe, printre care și finala campionatului din 2017. Formația covăsneană conduce cu 22-3. Elevele lui Zoran Mikes au 6 victorii consecutive în fața clujencelor. Ultimul succes al Universității datează din 3 februarie 2018, dar de atunci ambele echipe au suferit modificări substanțiale.  

Meciul dintre CS Universitatea Cluj și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă sâmbătă, de la ora 18:30, la sala Horia Demian. Partida contează pentru etapa a 3-a din Grupa Roșie.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMIOANA !
    SUCCES FETELOR! Sinteti mai bune si trebuie sa castigati.Sa nu procedati ca BRASOVUL LA ARAD in cupa Romaniei.Si istoricul de 22-3 jocuri in favoarea noastra,va obliga la un joc excelent si frumos.

    cu 5 ani în urmă (05.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!