Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LIGA EUROPEI CENTRALE. Avancronică: ICIM Arad - TSV 1880 Wasserburg

Mihai Liţiu

Mihai Liţiu
18.10.2011

LIGA EUROPEI CENTRALE (CEWL) - ETAPA I
ICIM ARAD
TVS 1880 WASSERBURG


Sala Sporturilor
Victoria Arad

18:00
 

Transmis în direct
pe TVR 3

19.10.2011 Analiză Etapei III Etapa I - Grupa A

Primul meci din actualul sezon al Cupei Europei Centrale pentru campioanele ediţiei precedente le ofera fanilor arădeni şansa unei reîntâlniri cu lidera primei generaţii ce câştiga titlul naţional cu echipa din Arad şi anume Diana Pop (Ciupe - foto). Reîntâlnirea se putea petrece încă de la începutul acestui an, dar formaţia germană a ratat calificarea în turneul final disputat în februarie tot în Sala Sporturilor din Arad.

Mai citiţi şi:

Diana Ciupe Pop: "Şansa de a juca la Arad după 15 ani e unică"

EXCLUSIV. Diana Pop: "Acesta va fi ultimul meu sezon ca jucătoare"

Iubitorii mai vechi ai sportului cu mingea la cos ştiu cu siguranţă cine este Diana Ciupe, dar pentru că în salile de baschet au început să apară tot mai mulţi copii şi tineri care îndragesc acest sport să vedem pe scurt cine este Diana Ciupe şi ce reprezinta ea pentru baschetul arădean şi românesc. S-a nascut pe 9 februarie 1971 şi joacă pe poziţia 1. Este tipul de fundaş-pasator, mai puţin interesată de numărul punctelor marcate, dar care îşi direjează foarte bine echipa din teren, aleargă mult şi pe faza de apărare reuşeşte nenumarate intercepţii.

În 1989 a reuşit împreună cu echipa naţională de cadete a României o clasare pe locul doi la Campionatul European, fiind aleasă şi pe poziţia de conducător de joc în echipa turneului. A condus echipa Aradului spre primul titlu, reuşind să întrerupă supremaţia echipei Universitatea Cluj. A participat cu echipa arădeană în Cupa Liliana Ronchetti. A părăsit campionatul românesc pentru a juca în Ungaria la Zalaegerszeg, Miskolc şi apoi la Budapesta. Din 2003 a ajuns în prima ligă germană la TSV 1880 Wasserburg alaturi de care a câţtigat Campionatul Germaniei (2004-2008 şi 2011) şi Cupa Germaniei (2005-2007 si 2011) fiind aleasă drept cea mai valoroasă jucatoare în 2007 si 2008. La sfârşitul sezonului în curs a anunţat că se va retrage din activitatea de jucătoare.

Aşadar miercuri începând cu ora 18 va invităm toţi iubitorii sportului cu mingea la coş să urmăriţi fie în direct la Sala Sporturilor din Arad, fie prin intermediul postului de televiziune TVR3, reîntâlnirea tandemului Ciupe-Brosovszki – chiar dacă de aceasta dată din postura de adversare. Ar mai fi de adăugat că din tabara aradăana Dragoescu şi Milovanovic se confrunta cu usoare probleme medicale în timp ce de la campioana Germaniei în ultima etapa s-a accidentat destul de grav Tiffany Porter-Talbert, o alta cunoştinţă a campionatului românesc.

1 comentariu la aceasta stire:
  • pesekattila :

    SATU MARE
    ce bine, ca nu doar aradul joaca azi meci de CEWL. noroc, ca s-a amanat meciul CSMului cu Rapidul, ca atunci atzi fi uitat ca sunt doua echipe in aceasta competitzie. Intr-o competitzie, in care CSM Satu Mare a fost prima echipa din romania, care s-a calificat in Final Four. Din pacate, jucatoarele CSMul de atunci, cu ciocan in frunte si-au batut joc de fanii echipei si de acest sport.

    cu 12 ani în urmă (19.10.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!